• 25 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Άρχισαν με Εριφυλλίδη, τέλειωσαν με συλλαλητήριο

 Άρχισαν με Εριφυλλίδη, τέλειωσαν με συλλαλητήριο

Η  συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου άρχισε με την παρουσίαση του πρώην δημάρχου Στάθη Εριφυλλίδη. Τέλειωσε σχετικά με το συλλαλητήριο που οργανώνεται στην Καβάλα αύριο το μεσημέρι.

Ο Στ. Εριφυλλίδης συμμετείχε σ΄ ένα μεγάλο μέρος της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου, ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε υπόγειο της οποίας θέλει να πάρει προέγκριση και να λειτουργήσει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον κ. Εριφυλλίδη υπάρχουν διαφωνίες από τους διαμένοντες στην πολυκατοικία γι΄ αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο. Το θέμα απασχόλησε το τοπικό συμβούλιο, χθες για 4η φορά.

Μετά από συζήτηση όπου πάντως υπήρξαν και νέα δεδομένα, που παρουσιάστηκαν μόνο προφορικά από τον πρώην δήμαρχο, το τοπικό συμβούλιο με τις θετικές γνώμες των συμβούλων της πλειοψηφίας ενέκρινε την άδεια προέγκρισης. Δύο τοπικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης η κα Κλωνάρη και η κα Σπηλιοπούλου, δήλωσαν για το θέμα, απλά και μόνο την παρουσία τους.

Ο Στ. Εριφυλλίδης ισχυρίσθηκε στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, ότι η βεβαίωση που απαιτεί ο νόμος από μηχανικό, είναι βεβαίωση που ναι μεν υπάρχει στο φάκελο, αλλά το υπόγειο όπου θα λειτουργήσει το κατάστημα, δεν αναφέρεται πουθενά στην πολεοδομική άδεια του κτιρίου, που έχει ημερομηνία 1967.

Ο Μάκης Κεβρεκάκης που εκπροσωπούσε στη συνεδρίαση τον επιχειρηματία, είπε ότι αυτό το νέο στοιχείο, δεν αποδεικνύεται γραπτώς από τον κ. Εριφυλλίδη, τελικά δεν είναι προαπαιτούμενο, για να δοθεί προέγκριση.

Όπως είπε ο Μ. Κεβρεκάκης αν όντως υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η δυνατότητα να απασχολήσει άλλες δημοτικές επιτροπές, άλλα συμβούλια του Δήμου Καβάλας. Άλλωστε σημείωσε ο Μ. Κεβρεκάκης το κατάστημα παίρνει μόνο προέγκριση κι όχι άδεια λειτουργίας.

Η δήλωση του μηχανικού δεν έχει αντίκρισμα επέμενε ο κ. Εριφυλλίδης κι ο τοπικός σύμβουλος Παύλος Χαβιαρόπουλος είπε ότι όπως είναι το θέμα, όπως έχει ο φάκελος με βάση τη νέα υγειονομική διάταξη, πρέπει το συμβούλιο να χορηγήσει τη λεγόμενη προέγκριση λειτουργίας του καταστήματος.

Στη συνέχεια με πρωτοβουλία της τοπικής συμβούλου κας Σπηλιοπούλου, συζητήθηκε η συμμετοχή ή όχι του τοπικού συμβουλίου στο συλλαλητήριο της Παρασκευής. «Να εκδώσουμε ψήφισμα και ως τοπικό συμβούλιο να συμμετάσχουμε σ΄αυτό το συλλαλητήριο», είπε η κα Σπηλιοπούλου, εκφράζοντας και τη συνάδελφό της κα Κλωνάρη.

Τότε αποδείχτηκε ότι κανένα από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου δεν ήταν καλά ενημερωμένα για το θέμα. Μάλιστα όσο συζητούνταν το θέμα του συλλαλητηρίου, τοπικοί σύμβουλοι άρχισαν να φεύγουν από τη συνεδρίαση, καθώς είχαν άλλες δουλειές.

Αρχικά φάνηκε όλοι να στηρίζουν το συλλαλητήριο και να είναι θετικοί και σε συμμετοχή και σε έκδοση ψηφίσματος. Όταν η πρόεδρος κα Ασλανίδου θύμισε τη διαφοροποίηση του Δήμου Καβάλας, τότε οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας άρχισαν διακριτικά και ουσιαστικά να αλλάζουν άποψη. «Θα πρέπει να γίνει πιο οργανωμένα» είπε και η Λία Ασλανίδου και ο Παύλος Χαβιαρόπουλος.

Την ώρα που η κα Σπηλιοπούλου αναρωτιόταν αν το συλλαλητήριο, για το οποίο γίνεται τόσο ντόρος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να γίνει αυτή την Παρασκευή, δηλαδή στις 15 Φεβρουαρίου, ή την επόμενη, στις 22 Φεβρουαρίου.

Στο τέλος δεν πάρθηκε καμιά απόφαση, αφού ήδη είχανε φύγει οι περισσότεροι τοπικοί σύμβουλοι και μές στην αίθουσα που συνεδρίαζε το τοπικό συμβούλιο είχανε μείνει μόνο 4 μόνο μέλη του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης