• 6 Δεκεμβρίου 2023,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένα. Συζήτησαν τις γνωστές μεταξύ τους διαφορές σε μια προσπάθεια αυτές να λυθούν με διάλογο, προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Νέα συνάντηση θα γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Αύριο στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας γίνεται γενική συνέλευση του ΟΛΚ η οποία θα αποφασίσει την σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα οριστεί ο Χρήστος Ηλιάδης, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Τσοκτένογλου. Στις 10 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας συζητείται αίτημα της Ενεργειακής Αιγαίου για έκδοση προσωρινής διαταγής σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο της γενικής συνέλευσης της Καβάλα Όιλ. Η Ενεργειακή ζητά η γενική συνέλευση της ερχόμενης εβδομάδας να γίνει στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης! Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν γενική συνέλευση οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας. Αποφασίζουν για την συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Η διοίκηση του ΤΕΙ ενημέρωσε τους σπουδαστές ότι για να παρθούν αποφάσεις για την διάσωση του 6μήνου πρέπει πρώτα να λήξει η κατάληψη. Πέθανε χθες ο πρώην βουλευτής Καβάλας Μάρκος Αντωνιάδης. Η κηδεία του θα γίνει στη 1 το μεσημέρι στους Αγίους Θεοδώρους. Ο Μάρκος Αντωνιάδης εξελέγη βουλευτής Καβάλας με την ΝΔ το 1974 και το 1977. Η γενική συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών αποφάσισε χθες η αλλαγή του δημοτικού συμβούλου Ηλία Ιωαννίδη να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβρη. Τότε ο κ. Ιωαννίδης θα παραιτηθεί και θα αντικατασταθεί από τον Μπάμπη Γαμβρέλη.

 

Ημερίδα με θέμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα κάνει στις 23 Απριλίου στην Καβάλα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Σε αυτήν θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Νέες γκρίνιες από τους εργαζόμενους της ΒΦΛ επειδή δεν πληρώθηκαν την 1η Απριλίου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας ενέκρινε την ανάθεση μελετών για τρία έργα που αμέσως μετά θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Καβάλας. Τα έργα αυτά αφορούν την Λεύκη, τις Κρηνίδες, το Δάτο και το Πολύστυλο. Ερώτηση για τις διώξεις ναυτεργατών της Θάσου λόγω περιφρούρησης παλαιότερων απεργιών κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ. Τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι αγροτών συζήτησαν θέματα του Δήμου Παγγαίου σε επαφές χθες στον ΕΛΓΑ και στο αρμόδιο Υπουργείο. Το ΣΔΟΕ εντόπισε ανεπάγγελτο κάτοικο του Νομού Καβάλας σε βάρος του οποίου διαθέτει πολλά στοιχεία παράνομου πλουτισμού. Αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η υλοποίηση των δύο προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ του Νομού Καβάλας. Αφορά τους εμπόρους και τους άνεργους επιστήμονες. Κανονικά θα γίνουν σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Χθες βράδυ η απεργία του προσωπικού της Υ.Π.Α. κηρύχθηκε παράνομη. Στην Θεσσαλονίκη στη συνέλευση των EuroTaxi θα είναι την Κυριακή ο πρόεδρος του EuroTaxi Καβάλας Γρηγόρης Αποστολίδης. Πριν το Πάσχα εκλογές για την νέα διοίκηση του σωματείου ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας.

 

Αρχίζει στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο Λούσυ η διημερίδα του ΤΕΙ Καβάλας που αναφέρεται στον τουρισμό, τον αθλητισμό, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Από αύριο το βράδυ στη Στέγη θεατρικές παραστάσεις από την ομάδα του συλλόγου. Θέατρο και την Δευτέρα, από τον σύλλογο αποφοίτων του 24ου δημοτικού σχολείου. Συνέντευξη τύπου δίνουν το πρωί οι φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου. Αναφέρονται σε κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν αλλά και στην εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.

 

Συμφωνεί με τα σχέδια και τις δηλώσεις Τσαλίκη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΟΚ Γιώργος Τσοκτουρίδης. Αυτό προκύπτει από το χθεσινό ρεπορτάζ του ΑΟΚ. Χωρίς τους τιμωρημένους Εντιαγέ και Μπάρι συνεχίζει την προετοιμασία του ο ΑΟΚ για το ματς με τον Πιερικό την Κυριακή. Η Ένωση στις 5.30 το απόγευμα υποδέχεται στο κλειστό της Καλαμίτσας την Κουμάνοβο των Σκοπίων. Η αναμέτρηση γίνεται για την Βαλκανική Λίγκα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης