• 19 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Ελλάς η γραφειοκρατία σου!

 Ελλάς η γραφειοκρατία σου!

20 μήνες, 12 εγκρίσεις για να «πλησιάσει» ο Δήμος Καβάλας στο απαραίτητο έργο της Ραψάνης!

Ιστορική είναι για τον Δήμο Καβάλας η προχθεσινή μέρα, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου του 2012. Μετά από 20 μήνες γραφειοκρατία, εγκρίσεις και αποφάσεις 12 διαφορετικών υπηρεσιών- υπουργείων- επιτροπών εξασφάλισε την πρώτη από τις δύο απαραίτητες άδειες ώστε να προχωρήσει και να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ έργο που αφορά παρέμβαση στην ακτή της Ραψάνης. Τώρα πρέπει να γίνει μια πιο σύντομη αλλά απαραίτητη διαδικασία στο Υπουργείο των Οικονομικών, που όταν τελειώσει το έργο θα διεκδικήσει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Αν φυσικά το προλάβει.

Όλα αυτά άρχισαν τον Δεκέμβρη του 2010 όταν ισχυρός νοτιάς προκάλεσε ζημιές στην Ραψάνη, περιοχή Περιστέρι. Από τον Γενάρη του 2011 ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να βάλει το έργο σε μια σειρά ώστε να αποκαταστήσει την ζημιά, να προστατεύσει την ακτή της Ραψάνης. Το πρώτο του έγγραφο έχει ημερομηνία Απριλίου του 2011. Ακολούθησαν εγκρίσεις από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, την Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, την ΙΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, την 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, την ΕΠΑΕ της Πολεοδομίας, το Υπουργείο Μεταφορών, έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη, έγκριση (δεύτερη) από την Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνη γνώμη της επιτροπής καθορισμού αιγιαλού και παραλία του άρθρου 3 Ν. 2971/2001 και τέλος την Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας. Μετά από όλα αυτά την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης κ. Καρούντζος παραχώρησε στον Δήμο Καβάλας το δικαίωμα χρήσης τμήματος αιγιαλού στην Ραψάνη συνολικού εμβαδού 4988, 23 τμ. Η εν λόγω παραχώρηση γίνεται με σκοπό ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αντιδιαβρωτικού τοιχίου στην περιοχή Ραψάνης πόλης Καβάλας». Σημειώνουμε ότι η παραχώρηση έγινε με 17 διαφορετικούς όρους, τους οποίους ο Δήμος Καβάλας πρέπει να τηρήσει όσο διαρκούν οι εργασίες. Όταν με το καλό αρχίσουν.

Ο Δήμος Καβάλας όμως δεν τέλειωσε ακόμη. Τον περιμένει το… δεύτερο ημίχρονο. Το θέμα επανέρχεται στην Κτηματική Υπηρεσία που το επαναφέρει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο επίσης πρέπει να το εγκρίνει. Αφού εγκρίνει, η έγκριση δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Είναι νόμιμη αφού περάσουν 60 μέρες από την δημοσίευση (με την προυπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ένσταση άλλου ενδιαφερόμενου). Όταν γίνει και αυτό ο Δήμος Καβάλας (που έχει έτοιμες τις μελέτες του έργου) θα το προωθήσει στην περιφέρεια για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ! Σημειώνουμε ότι εκείνος ο νοτιάς τον Δεκέμβρη του 2010 είχε προκαλέσει παρόμοιες ζημιές τόσο στην ακτή Περιγιαλίου όσο και στην ακτή Καλαμίτσα. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις υπάρχουν χωριστά έργα που ακολουθούν την ίδια γραφειοκρατική οδό. Το έργο της Ραψάνης έχει προυπολογισμό περίπου 4 εκ ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης