• 2 Δεκεμβρίου 2023,

Ελληνοαμερικάνος ο τσίτσιδος ;

 Ελληνοαμερικάνος ο τσίτσιδος ;

Ελληνοαμερικάνος ο τσίτσιδος ;

Τελικά ο τύπος που τα πέταξε και άρχισε να τρέχει με την μαλαπέρδα έξω δεν ήτανε και καλά έλληνας ή αν θέλετε δεν ήτανε μόνο έλληνας αλλα μισός – μισός.

Μισός Έλληνας μισός Αμερικάνος.

Ο άνθρωπος για λόγους που δεν εξήγησε γιατί την δεύτερη φορά που βγήκε τσιτσίδι τον πιάσανε και τον πήγανε στο τμήμα βγαίνει όπως τον γέννησε η μάνα του και τρέχει ανάμεσα σε ΜΑΤ θέλοντας περισσότερο να κάνει καλαμπούρι αντί να στείλει μήνυμα αγανάκτησης για τα αυτά που ζούμε και αυτά που θα ζήσουμε γιατί έρχονται και άλλα μέτρα.

Αν δεν είναι όντως έλληνας τι σχέση μπορεί να έχει με αυτά που τραβάνε οι έλληνες ;

Πάντως να ξέρετε οτι η Μέρκελ μπορεί να μην έφερε λεφτά αλλα η επίσκεψη της τερμάτισε τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό της χώρας αφού ώς το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης είχαμε μπεί στην μαύρη λίστα όλων των Ευρωπαίων ηγετών που μας είχανε απο απόσταση γιατί φοβόταν μην τους κολλήσουμε την κρίση.

Η Μέρκελ απο την στιγμή που αποφάσισε με τον Ολάντ να μείνουμε στην ζώνη έβαλε τα ταγεράκι της και ήρθε για να μας πεί οτι έχουμε κάνει πολλά και οτι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα προκειμένου να μείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ.

Αυτό θέλει και αυτό ευχήθηκε.

Μετά την επίσκεψη της Μέρκελ η εκταμίευση της δόσης είναι σίγουρη και θα γίνει μέσα στον Νοέμβρη, μάλλον προς το τέλος του μήνα όταν θα έχουν και οι διαρθρωτικές αλλαγές αφού τα μέτρα μόνο δεν φθάνουν.

Εγώ είμαι υπέρ αυτής της επίσκεψης αφού απο την στιγμή που έχουμε επιλέξει την Ευρωπαϊκή προοτπική της χώρας μόνο θετικά χαρακτηρίζεται μια τέτοια επίσκεψη απο τον άνθρωπο που κουμαντάρει όλη την Ευρώπη.

Εδώ που φθάσαμε δεν υπάρχει γυρισμός.

Ολα τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι επώδυνα και αυτά που θα πάρουμε ακόμα περισσότερο αλλα δεν γίνεται αλλιώς.

Αν υπήρχε άλλος δρόμος να είστε σίγουροι οτι θα τον παίρναμε αλλα δεν υπάρχει.

Το έχω γράψει πάρα πολλές φορές και θα το ξαναγράψω οτι απο την στιγμή που μόνοι μας πέσαμε στην αγκαλιά τους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Υπήρχανε επιλογές πρίν το Καστελόριζο και τους πρώτους μήνες μετά το Καστελόριζο αλλα όχι σήμερα.

Τις επιλογές για μια διαφορετική πορεία που θα είχε την χώρα σε διαφορετική μοίρα σήμερα τις είχε ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου που όμως αποδείχθηκαν πολύ λίγοι για μια τέτοια κατάσταση εκτάκτου ενάγκης.

Αν θέλετε για άλλη μια φορά με ποδοσφαιρικούς όρους αυτοί οι δύο πετάξανε ένα ολόκληρο ημίχρονο αφού η ομάδα έπαιζε μόνο άμυνα και ζητάνε τώρα απο τον Σαμαρά να ανατρέψουν το 3-0 που έχει διαμορφωθεί απο το πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Με τίποτα.

Απλά ο Σαμαράς το μόνο που μ΄πόρεσε και έκανε είναι να βελτιώσει την εικόνα της χώρας προς τα έξω και είναι τυχερός που επι της δικής του πρωθυπουργίας αποφασίστηκε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Οποιαδήποτε βελτίωση της κατάστασης της χώρας θα έρθει μετά την λήψη των μέτρων και για αυτό θέλει ο Σαμαράς να περάσουν πάση θυσία.

Ο Σαμαράς θέλει να πάρει τα λεφτά της επόμενηνς δόσης και να ρίξει χρήμα στην αγορά προκειμένου να διευκολυνθεί η ρευστότητα που δεν υπάρχει.

Τα τελευταία 24άωρα δεν κουνιέται φύλλο και η Ελλάδα είναι στα όρια της.

Έχουν στεγνώσει τα ταμεία και δεν υπάρχει μαντήλι ούτε για να κλάψουμε.

Καιρός να τα μαζεύουμε …

Οσο αφορά τον καιρό νομίζω οτι δεν θα υπάρχει άλλο γύρισμα προς τα πίσω και οτι θα πρέπει σιγά – σιγά να μαζεύουμε τα κουβαδάκια και τις ξαπλώστρες.

‘Οσο βουτήξαμε , βουτήξαμε.

Τα μαζεύουμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γεροί να είμαστε και να συνεχίσουμε να υπάρχουμε βέβαια.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου μετακομίζει στην Αυστραλία με το νέο της αμόρε.

Είναι ευτυχισμένη που φεύγει αφού για αυτήν η Ελλάδα έχει τελειώσει αφού την ξέρουν και οι πέτρες.

Πάει στην Αυστραλία και μέχρι να την μάθουν με τι γυναίκα έχουμ μπλέξει θα περνάει καλά.

‘Οταν μάθουν οτι καταπίνει ολόκληρες γέφυρες και ουρανοξύστες θα την βάλουν Χ και θα τα μαζέψει για άλλη χώρα.

Μην νομίζετε οτι η Τζούλια θα γεράσει στην Αυστραλία.

Οταν θα αρχίσει τα ψαλίδια και τα ΄ψαράκια και θα την μάθουν και οι Αυστραλοί θα φύγει για αλλού.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα αξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης