• 17 Οκτωβρίου 2021,

Ο Θ. Μαρκόπουλος έτοιμος να ψηφίσει την κατά κυριότητα παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου

 Ο Θ. Μαρκόπουλος έτοιμος να ψηφίσει την κατά κυριότητα παραχώρηση του εκθεσιακού κέντρου

Το απόγευμα της Τρίτης επρόκειτο να συναντηθούν στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά οι καβαλιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι ώστε να συζητήσουν τη στάση που θα τηρηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπου αναμένεται να τεθεί το θέμα παραχωρήσεως του εκθεσιακού κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» στο Επιμελητήριο Καβάλας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ δήλωσε ότι το εκθεσιακό κέντρο είναι μια σημαντική υποδομή της Καβάλας και αποτέλεσε το δημιούργημα της προηγούμενης αυτοδιοικητικής μορφής. Δυστυχώς από την ημέρα ολοκλήρωσης του έργου έως σήμερα η δραστηριότητα που στεγάζει είναι η ετήσια διοργάνωση του Επιμελητηρίου. Από τη στιγμή επομένως που η λειτουργία του δεν κατέστη δυνατή από την πρώην νομαρχία, η διαχείρισή του θα πρέπει να ανατεθεί σε εκείνο το φορέα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες και τεχνογνωσία.

Ο Θόδωρος Μακρόπουλος διευκρίνισε ότι δεν είναι αντίθετος με την κατά κυριότητα παραχώρησή του στο Επιμελητήριο Καβάλας με ότι κι αν συνεπάγεται η συγκεκριμένη απόφαση. Εφόσον εξασφαλισθεί η διαβεβαίωση του περιφερειάρχη ΑΜΘ και των αρμοδίων υπηρεσιών ότι έχουν τακτοποιηθεί τα ζητήματα νομιμότητας της πράξεως, τότε ο κ. Μαρκόπουλος θα υπερψηφίσει την παραχώρηση και μάλιστα άνευ όρων.

Όπως ομολόγησε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος: «Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, το θέμα της παραχωρήσεως θα έπρεπε να είχε επιλυθεί πολύ νωρίτερα. Διότι η Καβάλα διαθέτει μια σημαντική υποδομή, για την ολοκλήρωση της οποίας γκρινιάζαμε επί σειρά ετών, επίσης διαθέτουμε μια εκθεσιακή διοργάνωση που πορεύεται ασυγκρίτως καλύτερα σε σχέση με παρόμοιες πρωτοβουλίες κι ωστόσο δεν πράξαμε γα δέοντα ώστε το εκθεσιακό κέντρο να ανταποκρίνεται στο ρόλο του. Άρα η διαδικασία της παραχωρήσεως στο Επιμελητήριο θα έπρεπε να είχε εξασφαλισθεί χρόνια πριν».

 

Διαβάστε επίσης