Ο κόσμος έμεινε σπίτιΤα ξημερώματα της Τρίτης άρχισε πυκνή χιονόπτωση σε όλο το νομό – στη Θάσο μάλιστα άρχισε το προηγούμενο βράδυ – επιδεινώνοντας τα δεδομένα τόσο στην πόλη της Καβάλας όσο και τους υπόλοιπους τρεις Δήμους Νέστου, Θάσου και Παγγαίου.

Το πρωί χθες η εικόνα του κέντρου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Τα περισσότερα καταστήματα δεν λειτούργησαν. Χιόνι εμπόδιζε την κίνηση  των αυτοκινήτων ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους. Η προσέλευση των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία τους ήταν περιορισμένη. Το ίδιο άλλωστε συνέβη και τη Δευτέρα πρώτη ημέρα των χιονοπτώσεων.

Στο Δήμο Καβάλας λίγοι ήταν οι υπάλληλοι που δούλεψαν χθες. Ίδιος ήταν ο αριθμός πάνω – κάτω με τους λίγους υπαλλήλους της Δευτέρας. Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο γραμματέας του Δήμου Μπ. Δράκος, πέραν της αδυναμίας των υπαλλήλων να προσέλθουν στην εργασία τους, ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που χθες και τη Δευτέρα επισκέφθηκαν για να εξυπηρετηθούν τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ίδια ήταν η κατάσταση και στο διοικητήριο. Λιγότεροι από τους μισούς ήταν αυτοί που εργάστηκαν την Τρίτη. Πάντως ήταν περισσότεροι από αυτούς που εργάστηκαν τη Δευτέρα, καθώς τότε εργάστηκαν ακόμη λιγότεροι.

Στην αγορά η κατάσταση ήταν εντελώς έρημη, θύμιζε Κυριακή. Όχι μόνο τα καταστήματα ήταν κλειστά, αλλά αυτοί που κυκλοφορούσαν ακόμη και στις 12 το μεσημέρι στους κεντρικούς δρόμους ήταν ελάχιστοι. Περίεργη εικόνα οι άδειες καφετερίες, που συνήθως δεν επηρεάζονται από τίποτα, έχουν σταθερά αυξημένη κίνηση, με εξαίρεση όπως απέδειξε η πράξη, τις ημέρες των χιονοπτώσεων.

Συμπολίτες διαμαρτυρήθηκαν γιατί επικοινώνησαν με το ραδιοταξί Καβάλας, αλλά δεν υπήρξε απάντηση στη κλήση τους. Ίσως γιατί οι κλήσεις ήταν αυξημένες και στους δρόμους χθες δεν ήταν όλα τα αυτοκίνητα.

Ενώ χθες νωρίς το πρωί εμφανίστηκε το πρώτο πρόβλημα στην Εγνατία οδό κοντά στη Γαληψό. Οι εκπρόσωποι της Εγνατίας οδού Α.Ε. είπαν ότι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να λυθεί και ο δρόμος να μη κλείσει ούτε για το ελάχιστο.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0Share on LinkedIn0

MANBIZ
eXTReMe Tracker