• 20 Απριλίου 2024,

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από 4 πρόσφατα απολυμένους της ΒΦΛ

 Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από 4 πρόσφατα απολυμένους της ΒΦΛ

Συζητήθηκε χθες το μεσημέρι στο Μονομελές Καβάλας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κατά της ΒΦΛ 4 πρόσφατα απολυμένοι (πρώην) εργαζόμενοι της. Οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν το περασμένο Καλοκαίρι, όταν ουσιαστικά απολύθηκαν. Και οι 4 εργάζονταν στο εργοστάσιο για δεκαετίες. Την κρίσιμη περίοδο των αλλαγών (Άνοιξη και Καλοκαίρι του 2016) είχαν δεχθεί την πρόταση της εργοδοσίας κι είχαν υπογράψει τις νέες ατομικές συμβάσεις. Τον καιρό δηλαδή των απεργιών και οι 4 δούλευαν κανονικά. Ένας μάλιστα από τους 4, στη συνέχεια των ίδιων γεγονότων, είχε υπερασπιστεί τις αλλαγές στο εργοστάσιο μιλώντας ακόμη και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως εκπρόσωπος όσων τότε εργάζονταν!

Φέτος το Καλοκαίρι και οι 4 απολύθηκαν αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους. Ισχυρίζονται ότι αυτό έγινε για λόγους εκδίκησης, επειδή άπαντες αποδέχθηκαν τους πρώην απολυμένους κι άρχισαν να συνεργάζονται με το σωματείο. Με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων ζητούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Τα επιχειρήματα τους, έγιναν γνωστά μέσω του δικηγόρου τους Λεωνίδα Παππά, αναφέρονται ακόμη και στις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες δικαιώθηκαν οι πρώην απολυμένοι.

Οι 4 λοιπόν πρώην εργαζόμενοι δηλώνουν στο δικαστήριο ότι η απόλυση τους είναι παράνομη αφού ουδέποτε υπήρξε Centrofaro άρα πρέπει να επανέλθουν στην ΒΦΛ (ΕΛΦΕ) και αξιώνουν αποζημίωση από αυτήν. Μάρτυρας στην ακροαματική διαδικασία, υπέρ των απόψεων τους, κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Η ΒΦΛ υποστήριξε ότι η εταιρία Centrofaro είναι μια διαφορετική εταιρία. Μάρτυρας κατέθεσε ο οικονομικός διευθυντής της ΒΦΛ κ. Καμπούρης που δήλωσε στο δικαστήριο ότι η ΒΦΛ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και τη διακοπή των συμβάσεων. Οι 4 απολυμένοι ήταν χθες στο δικαστήριο και παρακολούθησαν τη διαδικασία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης