• 19 Απριλίου 2024,

Αλλαγή του νόμου για τα κυνοκομεία

 Αλλαγή του νόμου για τα κυνοκομεία

Το δημαρχείο και το διοικητήριο Καβάλας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, που θα βρίσκεται στην Καβάλα και σήμερα με προγραμματισμένες επισκέψεις στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας Νέας Περάμου και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΚΡΕΚΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός είχε μακρά συζήτηση με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου. Συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας ενός νέου κυνοκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

Σχετικά με το νέο κυνοκομείο, το υπουργείο συμφωνεί ωστόσο θέτει ως προϋπόθεση την αλλαγή του υφιστάμενου νόμου, προκειμένου να υπάρχουν διαφορετικές και πιο χαλαρές προϋποθέσεις. Να μπορεί δηλαδή ένας δήμος να κατασκευάσει δημοτικό κυνοκομείο ακόμη και σε δασική περιοχή ή ακόμη και κοντά σε κατοικίες. Με τη δήμαρχο, σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, έχουμε συναντίληψη. Παρατηρώντας επίσης ότι τα νέα κυνοκομεία, τα οποία και περιέγραψε ως δομές, πρέπει να απευθυνθούν στο περιαστικό πράσινο.

Σε ερώτηση σχετική με το ποιος θα χρηματοδοτήσει τα νέα δημοτικά κυνοκομεία, η απάντηση του κ. Τσιρώνη μπέρδεψε τους δημοσιογράφους, καθώς διευκρίνισε ότι χρήματα για τα κυνοκομεία έχουν ήδη δοθεί στις περιφέρειες. Στη συνέχεια ωστόσο διευκρινίστηκε ότι τα κονδύλια δόθηκαν από το υπουργείο στις περιφέρειες προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων. Ως εκ τούτου, τα επιβεβλημένα κυνοκομεία τα οποία και χρειάζονται οι δήμοι όλης της χώρας, θα κατασκευαστούν εφόσον αλλάξει ο νόμος με χρήματα των ΟΤΑ και με μικρή βοήθεια εκ μέρους του υπουργείου.

Ο κ. Τσιρώνης, που έτυχε θερμής υποδοχής και στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου και στο γραφείο της Δήμητρας Τσανάκα, επισκέφθηκε την Καβάλα για δεύτερη φορά. Ο κ. Μαρκόπουλος του υπενθύμισε τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζει η κτηνιατρική υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης