• 20 Απριλίου 2024,

Αποζημίωση 10.000 ευρώ ζητά θύμα επίθεσης από ιδιοκτήτη δεσποζόμενου σκύλου-Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε διαρρήκτη

 Αποζημίωση 10.000 ευρώ ζητά θύμα επίθεσης από ιδιοκτήτη δεσποζόμενου σκύλου-Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε διαρρήκτη

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας δικάστηκε υπόθεση διαρρήξεων στην παραλία Οφρυνίου και την ευρύτερη περιοχή. Περιστατικά προ 5 ετών. Οι διαρρήξεις ήταν τουλάχιστον 4. Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος δικάστηκε ερήμην. Μάρτυρες κατέθεσαν οι παθόντες. Είτε μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, είτε παραθεριστές (από Σέρρες, Κοζάνη κτλ). Διηγήθηκαν την θλιβερή τους εμπειρία αφού σε ορισμένες περιπτώσεις την ώρα της διάρρηξης οι οικογένειες ήταν εντός της οικίας και κοιμόντουσαν!

Στην πρώτη περίπτωση ο δράστης μπήκε μέρα μεσημέρι σε οικία επωφεληθείς από το μισάνοιχτο παράθυρο (σε  ανάκληση). «Πλέον όχι ανάκληση, σίδερα βάλαμε στα παράθυρα μας» είπε η παθούσα. «Έκαναν το σπίτι μου λίμπα» συμπλήρωσε. Ο δράστης φεύγοντας πήρε μόνο ένα καταδυτικό ρολόι αξίας 600 ευρώ. Στο δεύτερο περιστατικό οι διαμένοντες στην οικία έλειπαν για ψώνια. Ο δράστης πήρε αρκετά κοσμήματα μεγάλης αξίας (και συναισθηματικής). Στα δύο άλλα περιστατικά ο διαρρήκτης μπήκε σε δύο σπίτια νύχτα, ενώ οι παθόντες κοιμόντουσαν. Οι μεν νόμιζαν ότι ο θόρυβος που άκουσαν προέρχεται από γείτονα που κάνει δουλειές κι οι δε δεν κατάλαβαν τίποτα. Κλάπηκαν μικροαντικείμενα και μικρά χρηματικά ποσά. Οι πιστωτικές κάρτες αυτών των διαρρήξεων βρέθηκαν πεταμένες σε παραλία της περιοχής. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών ενώ ο δράστης φέρεται αγνώστου διαμονής.

Στο Τριμελές δικάστηκε χθες μετά από έφεση,  υπόθεση σκύλου που δάγκωσε περαστικό. Το περιστατικό έγινε προ 2 ετών στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου και ο παθόντας είχαν προηγούμενα από άλλες συναντήσεις του παθόντα με τον σκύλο. Στην ίδια περιοχή.

Ο παθόντας είχε βεβαίωση του νοσοκομείου Καβάλας ότι το σκυλί τον δάγκωσε. «Ίσως να ήταν άλλα σκυλιά που κυκλοφορούν στην περιοχή. Δεν τον δάγκωσε το δικό μου. Το σκυλί μου το είχα δεμένο και κρατούσα το λουρί.  Όλα είναι παραμύθι» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος. Η εισαγγελέας δήλωσε σίγουρη για το περιστατικό του κατηγορητηρίου, είπε στην αγόρευση της ότι από τον ιδιοκτήτη του σκύλου δεν υπάρχει καμία μεταμέλεια. Ο συνήγορος υπεράσπισης ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο παθόντας κατέθεσε αγωγή, η οποία εκκρεμεί, ζητώντας αποζημίωση για το περιστατικό 10.000 ευρώ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο αλλά με ελαφρυντικό. Του επέβαλε ποινή 5 μηνών (8 ήταν η πρωτόδικη) με 3ετη αναστολή.

Διαβάστε επίσης