Άρχισε το πρόγραμμα INTERREG της ΑΝΚΑΣυνεχίστηκε εχθές για δεύτερη ημέρα στην περιοχή του Παγγαίου η πρώτη συνάντηση ενός προγράμματος διασυνοριακού χαρακτήρα (INTERREG), που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Καβάλας. Για την υλοποίηση του προγράμματος που παρουσιάζει ενδιαφέρον και μέλλον, η ΑΝΚΑ συνεργάζεται με το γεωπονικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και φορείς της Βουλγαρίας. Το πρόγραμμα έχει τίτλο DIONYSOS, αναφέρεται στην οινολογική παράδοση της περιοχής Παγγαίου, στο κρασί, στην αμπελοκαλλιέργεια, ακόμη και στον τουρισμό.

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο δημαρχείο Ελευθερουπόλεως, ενώ εχθές οι φιλοξενούμενοι της Αναπτυξιακής Καβάλας περιηγήθηκαν σε εγκαταστάσεις και μονάδες εταιρειών παραγωγής κρασιού στο Παγγαίο. Με την ευκαιρία, ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΑ Μιχάλης Σκορδάς χαρακτηρίζει το έτος που φεύγει ως «έτος αναμονής» εννοώντας τα εγκεκριμένα από το υπουργείο προγράμματα, τα οποία ετοιμάζεται να υλοποιήσει η ΑΝΚΑ και διαπιστώνοντας ότι βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου.

Υπάρχουν πόροι για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή, θυμίζει ο Μιχάλης Σκορδάς και προβλέπει νέες δράσεις μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Στόχος της ΑΝΚΑ είναι να προσκαλέσει στην περιοχή, προκειμένου να οργανώσει ενημερωτική εκδήλωση, τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας και ανάπτυξης Αλέξανδρο Χαρίτση. Η ημερίδα που προετοιμάζεται θα έχει ως θέμα της την αλληλοσυμπλήρωση των προγραμμάτων, δηλαδή το ΕΣΠΑ και το LEADER.


MANBIZ
eXTReMe Tracker