• 24 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας είναι πολύ πιθανό να μάθουμε τα επόμενα βήματα της διοίκησης του Δήμου για την προμήθεια εξοπλισμού ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αν και η Δήμαρχος ζήτησε αυτός να αγοραστεί από τη ΒΦΛ, στη χθεσινή σύσκεψη φορέων φάνηκε ο αρχικός σχεδιασμός να μην αλλάζει. Αφορά αρχικά ενοικίαση, στη συνέχεια προμήθεια εξοπλισμού. «Δεν ρυπαίνουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Καβάλα Όιλ. «Όλοι θέλουν να γίνονται μετρήσεις από εξοπλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης» ανέφερε εκπρόσωπος της Νέας Καρβάλης.

Κριτική από την αντιπολίτευση δέχθηκε και χθες η Δήμαρχος για την εφαρμογή στα νηπιαγωγεία της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. «Δεν συμφώνησα με την Πρωτοβάθμια» απαντά η κ. Τσανάκα.

 Νέα συνάντηση τοπικών φορέων με εκπροσώπους της εταιρίας Aegean έγινε χθες. Το Επιμελητήριο ζητά το Βιοτεχνικό Πάρκο μαζί με το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του. Τα υπόλοιπα χρέη επιθυμεί να τα πληρώσουν Περιφέρεια και Δήμος. Η Μαρία Παραντινού ετοιμάζεται να είναι υποψήφια πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, αντίπαλος του Μπάμπη Δράκου. Εταιρίες και λιμεναρχείο αποδέχθηκαν πρόταση του Θόδωρου Μαρκόπουλου για αλλαγή ώρας του τελευταίου δρομολογίου του φέρι μποτ το Σάββατο, στη γραμμή της Κεραμωτής. Η αλλαγή αφορά εξυπηρέτηση τουριστών που λίγη ώρα νωρίτερα φθάνουν στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος.

Συνεδριάζει το απόγευμα στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Δύο πολίτες από το Παγγαίο μπέρδεψαν τον τόπο της δίκης τους κι έτσι καταδικάστηκαν ερήμην χθες στο Μονομελές Καβάλας. 4 διαμερίσματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας θα επισκευάσει στη Χρυσούπολη ο ΟΑΕΔ. Παραγωγικές μονάδες στο Νέστο επισκέφθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φωτιά σε περιαστική περιοχή στον Άγιο Κωνσταντίνο αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από την Π.Υ. Καβάλας.

Την Τετάρτη εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου για τον νέο κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου επιλέχθηκε να στελεχώσει τη συμφωνική ορχήστρα νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. 60.000 ευρώ κοστίζει η συνάντηση μαθητών μουσικών σχολείων που θα γίνει στην Καβάλα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στα πέναλτι προκρίθηκε ο ΑΟΚ στην επόμενη φάση του κυπέλλου των ερασιτεχνών, σε βάρος του Απόλλωνα Παραλιμνίου. Καθαρίζεται το γήπεδο της ΕΠΣ Καβάλας στα Αμισιανά.

 

 

Διαβάστε επίσης