• 19 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις από Δήμαρχο και πρόεδρο της διοργανώτριας – Σπριντάρουν Δήμος Παγγαίου και ΕΠΣΚ για το Ενωσιακό γήπεδο.

 Δηλώσεις από Δήμαρχο και πρόεδρο της διοργανώτριας –  Σπριντάρουν Δήμος Παγγαίου και ΕΠΣΚ για το Ενωσιακό γήπεδο.

Δηλώσεις στους 93,7 έκανε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππας Αναστασιάδης  λίγη ώρα πριν τη βράβευση του από την ΕΠΣΚ σε τουρνουά Κ8 στη Νικήσιανη, το Σάββατο που μας πέρασε.  Τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να επαναλειτουργήσει το Ενωσιακό γήπεδο και αυτό ακριβώς το λόγο θα γίνουν παρεμβάσεις του Δήμου αλλά και της ΕΠΣΚ προς την ΕΠΟ.

Αρχικά μίλησε για τη βράβευση του αλλά και το Ενωσιακό γήπεδο:

«Μου δίνεται η δυνατότητα να συγχαρώ τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ που έχει εκλεγεί και να τους ευχηθώ καλά σταδιοδρομία. Είναι μια κίνηση ΜΑΤ με την οποία καταφέρνουν όλους να μας φέρνουν πιο κοντά στα γήπεδα. Παράλληλα να τους βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο και με τις χρηματοδοτήσεις από το Δήμο μας αλλά και τις υποδομές που θέλουμε να δημιουργήσουμε στα γήπεδα.

Εχουμε κάνει ένα προγραμματισμό και έχουμε άποψη για τα ποδοσφαιρικά γήπεδα του Δήμου μας. Ζητήσαμε και την άποψη της ΕΠΣΚ έτσι ώστε να ιεραρχήσουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε έναντι των ομάδων. Συντονισμένα όλοι μαζί να προχωρήσουμε στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας.  Εχουμε βάλει ήδη μια πίστωση 200.000 ευρώ στο νέο προϋπολογισμό.  Βέβαια ήδη η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έχει  κάνει ήδη πολλές παρεμβάσεις στα γήπεδα μας.  Θέλουμε να φέρουμε τη νεολαία στα γήπεδα του Δήμου, να βλέπουμε μια πολύ όμορφη εικόνα.

Βρεθήκαμε στο Δημαρχείο με τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ και ακόμη συζητήσαμε την κίνηση  που πρέπει να κάνουμε στην ΕΠΟ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί   το Ενωσιακό γήπεδο για να συντηρηθεί αλλά και να χρησιμοποιηθεί από ομάδες του Δήμου μας. Επίσης σε επίπεδο νομού να χρησιμοποιηθεί από την ΕΠΣΚ. Βεβαίως πρέπει να επαναλειτουργήσει το Ενωσιακό γήπεδο για κάποιους επίσημους αγώνες αλλά και ως βοηθητικό γήπεδο για κάποιον που το χρειάζεται, όταν στο γήπεδο του γίνεται επανασπορά κτλ. Θα χρειαστούν πολλά χρήματα για το Ενωσιακό αλλά αυτό μας προσβάλει όλους μας με την εικόνα που έχει.  Είναι προσβλητικό που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να κάνουμε παρέμβαση»

Ο Δήμαρχός μίλησε και για άλλα έργα που θα γίνουν σε γήπεδα του Δήμου Παγγαίου:

Επανασπορά θα γίνει στο γήπεδο της Νικήσιανης αλλά και αυτόματο πότισμα.  Στο γήπεδο του Βρασίδα ήδη έχουν γίνει παρεμβάσεις και θέλουμε να δώσουμε χώρο για κερκίδα.  Εχει προκύψει και ανάδοχος για να γίνει και ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο της Νέας Περάμου. Είναι μια ομάδα που πάει ιδιαίτερα καλά και έχει πολλά παιδιά στην Ακαδημία της. Υπάρχει δέσμευση από τον υπουργό τον κ. Βασιλειάδη Γιώργο κατά την επίσκεψη μας με το βουλευτή Καβάλας κ. Μορφίδη για χρηματοδότηση του κάτω  γηπέδου που είναι μέσα στην Πέραμο για να γίνει  εκεί πλαστικός τάπητας.  Εχω αναφέρει τη δυσαρέσκεια μου για το γεγονός ότι αργεί η χρηματοδότηση.

Βρέθηκα με τον κ. Μανωλαρά και υπάρχει η δέσμευση να γίνει το σκέπαστρο αλλά και το βοηθητικό στο γήπεδο των Αντιφιλίππων.

Είναι μέσα στην πίστωση των 200.000 ευρώ. Δεν είναι πολιτική δέσμευση, είναι ουσιαστική»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος για τη βράβευση του Δημάρχου αλλά και για το Ενωσιακό: « Στα τρία χρόνια της θητείας του Φίλιππα Αναστασιάδη, η στήριξη στα σωματεία είναι και πέρα των δυνάμεων του Δήμου. Υπάρχει  μια συνεχόμενη στήριξη από το Δήμο στις ομάδες, που αφορά τα γήπεδα, τις μετακινήσεις και κάποιες επιχορηγήσεις. Στη συνάντηση που είχαμε πήραμε τη διαβεβαίωση από τον Κ. Αναστασιάδη ότι αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί ακόμη σε μεγαλύτερο επίπεδο.  Η βράβευση του είναι ακριβώς για την τριετή προσφορά του στα σωματεία το Δήμου Παγγαίου.  Βρήκαμε την ευκαιρία με το τουρνουά που γίνεται στη Νικήσιανη και πήραμε την απόφαση σαν Δ. Σ της ΕΠΣΚ, να το βραβεύσουμε όπως βέβαια και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίο στο πρόσωπο του, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου.  Αγαπάνε το ποδόσφαιρο και το έχουν υπηρετήσει. Το Ενωσιακό γήπεδο είναι στα όρια του Δήμου Παγγαίου. Είχε παραχωρηθεί η έκταση από το Δήμο Ελευθερούπολης πριν αρκετά χρόνια στην ΕΠΣΚ.   Δεν μας τιμάει η εικόνα που βλέπουμε τώρα στο Ενωσιακό. Ζητήσαμε από το Δήμαρχο σε πρώτη φάση μετά και από την επίσκεψη μας στην ΕΠΟ, να γίνει μια μελέτη για να ξαναφτάσει το γήπεδο στην αρχική του μορφή. Να δούμε τι ακριβώς θα χρειαστεί και σε αυτό τον τομέα θα μας βοηθήσει ο Δήμος Παγγαίου.  Να δούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επαναλειτουργία του. Θα το προσπαθήσουμε σε συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου και την ΕΠΟ».

Διαβάστε επίσης