• 21 Οκτωβρίου 2020,

Έτσι εξιχνιάστηκε η κλοπή των 4,2 εκ ευρώ: Οι σαρώσεις και ακροάσεις κινητών και τα φιμέ τζάμια

 Έτσι εξιχνιάστηκε η κλοπή των 4,2 εκ ευρώ: Οι σαρώσεις και ακροάσεις κινητών και τα φιμέ τζάμια

Περισσότερες και σημαντικές πληροφορίες γίνονται γνωστές αυτό το διάστημα σχετικά με τις αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης της κλοπής των 4,2 εκ ευρώ από τις εγκαταστάσεις εταιρίας σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα.

Πλέον το περιεχόμενο της δικογραφίας είναι ευρύτερα γνωστό, δεν υπάρχει άλλωστε λόγος να παραμείνουν μυστικές όλες οι ενέργειες του τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Το κείμενο που ακολουθεί στηρίζεται σε δημοσιογραφικές πληροφορίες επί μιας πολυσέλιδης δικογραφίας.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να τονίσουμε τις ισχυρές ενστάσεις των δύο συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι ακόμη και σήμερα είναι κατηγορηματικοί στο ότι οι πελάτες τους κακώς προφυλακίστηκαν.

Ελπίζουν και προσδοκούν αποφυλάκιση μέσω της προσφυγής που κατέθεσαν και η οποία θα κριθεί αρμοδίως εντός του μήνα.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στο πρόσωπο «κλειδί» της υπόθεσης, τον (πρώην) διευθυντή της εταιρίας σεκιούριτι.

Αυτός προ έτους κατήγγειλε υποτιθέμενη απαγωγή και ληστεία. Από την πρώτη στιγμή οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τους αστυνομικούς. Οι οποίοι χρησιμοποίησαν όλες τις σύγχρονες μεθόδους για να βρουν στοιχεία και να αμφισβητήσουν όσα κατατέθηκαν από τον προφυλακισμένο σήμερα άνδρα. Εκτός από τις ακροάσεις τηλεφώνων και σαρώσεις επί συσκευών κινητών, ο διευθυντής της σεκιούριτι φέρεται να ήταν για μήνες υπό σχεδόν 24ωρη παρακολούθηση.

Εξ αυτού του λόγου αμέσως αποδείχθηκαν οι στενές σχέσεις του με τους άλλους δύο κατηγορούμενους. Ένας εκ των οποίων ομολόγησε ότι ήταν συνεργός στην πράξη κι υπέδειξε στις αρχές που είχαν θαφτεί τα πιο πολλά χρήματα.

Όπως λένε όσοι ξέρουν καλά την υπόθεση, λάθος του διευθυντή ήταν το ότι λίγες μέρες πριν την καταγγελία του υποτιθέμενου περιστατικού τοποθέτησε φιμέ τζάμια στο αυτοκίνητο του. Άσχετα από το πώς δικαιολόγησε την ενέργεια στους αστυνομικούς, ο λόγος ήταν προφανής.

Το αυτοκίνητο του χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των χρημάτων από το κτίριο της σεκιούριτι έως το σημείο που αυτά κρύφτηκαν. Λέγεται, αν και προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, ότι εντός του ίδιου οχήματος οι αρχές βρήκαν DNA του κατηγορούμενου που τελικά ομολόγησε τη συνέργεια στην πράξη. Οι έρευνες και τα σημεία που ήδη τονίσαμε οδήγησαν τις αρχές στο συμπέρασμα ότι ρόλο στην υπόθεση έπαιξε και ο επαγγελματίας- ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων στα Αμισιανά.

Όπως είναι φυσικό η Αστυνομία αμέσως απευθύνθηκε στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Τις ώρες μετά την καταγγελία της κλοπής (Γενάρης του 2019) η Αστυνομία έλεγξε με τη διαδικασία της σάρωσης περισσότερα από 200 κινητά. Ήθελε να βρει που ήταν οι κάτοχοι τους την ώρα του υποτιθέμενου περιστατικού. Τέτοια μαζική σάρωση συσκευών δεν συνηθίζεται. Όπως επίσης δεν συνηθίζεται η με σχετική διάταξη άδεια άρση απορρήτου και ακρόασης για διάστημα μηνών τουλάχιστον 10 συσκευών κινητών τηλεφώνων! Οι αρχές άκουγαν διάφορες συνομιλίες πιθανών δραστών προσπαθώντας να βρουν τι ακριβώς είχε σχεδιαστεί και υλοποιηθεί. Κι ενώ αρχικά η επιχείρηση στο συνεργείο αποκάλυψε ένα σχετικά μικρό χρηματικό ποσό, για το οποίο ο 64χρονος δικαιολογήθηκε, όλα άλλαξαν όταν στο οικόπεδο έφθασε σκαπτικό μηχάνημα. Τότε ο 64χρονος λέγεται ότι κλονίστηκε και τελικά υπέδειξε που είχαν κρυφτεί και θαφτεί τα πολλά χρήματα. Το μόνο μυστήριο που δεν λύθηκε ακόμη είναι αυτό των χρημάτων που δεν βρέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αναφέρονται με διαφορετικές περιγραφές στο θέμα. Το σημείο είναι επιβαρυντικό και για τους τρεις. Δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα και οι τρεις να επανέλθουν με νέες εξηγήσεις στις ερωτήσεις που πλέον τίθενται από τις δικαστικές αρχές.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων θα επιδιώξουν την αποφυλάκιση κυρίως του πατέρα και του γιου κατηγορούμενων με τα εξής επιχειρήματα: Ο πατέρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ενώ αυτός υπέδειξε στους αστυνομικούς που ήταν κρυμμένα τα πολλά χρήματα. Ο γιος επιμένουν ότι δεν είχε καμία ανάμιξη και γνώση.

 

Διαβάστε επίσης