Φ.Αναστασιάδης: «Η επισκεψιμότητα σε Αμμολόφους – Τούζλα αγγίζει τα περσινά ποσοστά»

 Φ.Αναστασιάδης: «Η επισκεψιμότητα σε Αμμολόφους – Τούζλα αγγίζει τα περσινά ποσοστά»

Στα ίδια υψηλά ποσοστά με πέρυσι κινείται και φέτος ο τουρισμός στον Δήμο Παγγαίου, στην Καβάλα, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Την τιμητική τους έχουν, εκτός από τους Αμμόλοφους και την Τούζλα, και ο ορεινός όγκος με τους δασώδεις γραφικούς οικισμούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio North 98 ο Δήμαρχος της περιοχής, Φίλιππος Αναστασιάδης, «πλάτη», στον φετινό τουρισμό, φαίνεται πως βάζουν οι Έλληνες, έχοντας ψηλά στην προτίμησή τους τα καταλύματα και τις παραλίες που προσφέρονται εκεί.

Ενδεικτικό του κλίματος, σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, είναι ότι η επισκεψιμότητα τουριστών σε Αμμόλοφους, Τούζλα αλλά και στον ορεινό όγκο αγγίζει τα περσινά ποσοστά.

«Ένα μετρήσιμο στοιχείο είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων. Βλέπουμε φέτος ότι στο Παγγαίο τα απορρίμματα, που συλλέγουμε σε σχέση με τα άλλα χρόνια έχουν μια απόκλιση της τάξης του 10%, δηλαδή στο 90% η επισκεψίμοτητα στην περιοχή μας είναι ίδια με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχει αναπληρωθεί (από Έλληνες) το κενό, που περιμέναμε από Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Γερμανία».

πηγή:www.halkidikifocus.gr

Διαβάστε επίσης