• 19 Απριλίου 2024,

Η «κατάρα» του ΑΟΚ στα τοπικά ντέρμπι

 Η «κατάρα» του ΑΟΚ στα τοπικά ντέρμπι

Τα τρία τελευταία χρόνια ο ΑΟΚ έχει ουκ ολίγες απώλειες στα ντέρμπι της Γ` Εθνικής με τις ομάδες του νομού μας, με αποκορύφωμα την ήττα με 1-0 την Κυριακή που μας πέρασε από τον Αετό Ορφανού στο γήπεδο του Οφρυνίου.

Ξεκινώντας από την περίοδο 2014-2015 στην Ελευθερούπολη όπου τότε πηγαίνοντας για πρωτάθλημα είχε φέρει 1-1. Είχε προηγηθεί με το Σέρβο Πόποβιτς για να ισοφαρίσει ο Τορεζάνι για τον Ορφέα. Ο Γιάννης Ισπυρλίδης ήταν στον πάγκο του ΑΟΚ και ο Δημήτρης Μαγκαφίνης στον πάγκο του Ορφέα.

Τη σεζόν 2015-2016 ο ΑΟΚ είχε χάσει από το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος στο «Ανθή Καραγιάννη». Μάλιστα εκείνη η ήττα είχε φέρει εξελίξεις με τον Κώστα Ανυφαντάκη να παραιτείται την επόμενη μέρα. Ο Πτηνόπουλος και ο Τουμανίδης ήταν οι σκόρερ για τον ΑΟΚ ενώ για το Βυζάντιο είχαν σκοράρει ο Καρλόπουλος, ο Τσίλογλου δυο φορές. Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν προπονητής του Βυζαντίου.

Την ίδια περίοδο ο ΑΟΚ έχασε στη Χρυσούπολη από το Νέστο με 3-1. Στους πάγκους των δυο ομάδων ήταν ο Γιάννης Ταουσιάνης και ο Σάκης Παπαβασιλείου. Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος είχε σκοράρει για τον ΑΟΚ ενώ για το Νέστο, ο Μελισσόπουλος, ο Σγκούρι και ο Μκρτσιάν.

Τη σεζόν 2016- 2017 νέα ήττα του ΑΟΚ στη Χρυσούπολη από το Νέστο. Αυτή τη φορά με 3-2. Ο Διγκόζης στον πάγκο του ΑΟΚ και ο Μαγκαφίνης στο Νέστο.

Για τον ΑΟΚ πέτυχε 2 γκολ ο Ζυγκερίδης ενώ για το Νέστο σκόραραν ο Τουμανίδης με αυτογκόλ και 2 ο Σωκράτης Κωνσταντινίδης με κεφαλιές που αποτέλεσε και την πέτρα του σκανδάλου στο πρόσφατο ματς με τον Αετό.

Πάμε και στο Περιφερειακό όπου τη χρονιά που αγωνίστηκε ο ΑΟΚ μετά τη Σουπερ Λιγκ, είχε χάσει με 2-0 στην Ελευθερούπολη από τον Ορφέα που είχε σκόρερ τους Τσιμπλίδη, Γιαλαμή. Στους πάγκους των δυο ομάδων καθόταν ο Καραμπιμπέρης και ο Κατρακυλάκης.  Στο Βερούλειο την ίδια χρονιά ο ΑΟΚ είχε φέρει 0-0 με τον Αρη Ακροποτάμου, σ` ένα πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.   Ο Νίκος Καραμπιμπέρης στον πάγκο του ΑΟΚ και ο Νίκος Καραμπετάκης στον πάγκο του Αρη Ακροποτάμου.

 

 

Διαβάστε επίσης