«Ημέρα του Σαρμά» στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη στη Νικήσιανη Παγγαίου (ΦΩΤΟ)

 «Ημέρα του Σαρμά» στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη στη Νικήσιανη Παγγαίου (ΦΩΤΟ)

Διοργανώθηκε από τον Παραδοσιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Νικήσιανης «Ο Αράπης», για 5η συνεχόμενη χρονια
Παραμονή του Αγίου Πνεύματος, και στη Νικήσιανη του Δήμου Παγγαίου, στους πρόποδες του θρυλικού βουνού, πραγματοποιήθηκε σήμερα με απόλυτη επιτυχία η «Ημέρα Σαρμά». Οπως αποκαλύπτει και το… όνομα, τα γνωστά σε όλους μας σαρμαδάκια, που αποτελούν και το παραδοσιακό φαγητό του χωριού, είχαν την τιμητική τους.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν μέρες πριν… Οι νοικοκυρές της Νικήσιανης, έφτιαξαν με αγάπη και μεράκι τα πεντανόστιμα σαρμαδάκια και σήμερα, σε ένα υπέροχο παραδοσιακό γλέντι, που πραγματοποιήθηκε στο πανέμορφο ξωκλήσι του Αη Γιώργη, τα πρόσφεραν σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, σερβιρίστηκαν και άλλα εδέσματα, σε συνδυασμό φυσικά με χορό, μουσική και παραδοσιακά τραγούδια του τόπου. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η ορχήστρα «Μπρατίμια».
Διοργανωτής της υπέροχης αυτής γιορτής ήταν ο Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικήσιανης «Ο Αράπης». Στην εκδήλωση βρέθηκε πλήθος κόσμου τόσο από τον Δήμο Παγγαίου, όσο και από τους γειτονικούς νομούς. Ολοι μαζί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μυλωθρίδης (Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας), Παραδοσιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νικήσιανης «Ο Αράπης» (FB)

 

Πηγή : www.life-events.g

Διαβάστε επίσης