Κινδυνεύει το 20ο δημοτικό σχολείο λόγω της μείωσης των μαθητών του

 Κινδυνεύει το 20ο δημοτικό σχολείο λόγω της μείωσης των μαθητών του

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗ ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον του 20ου δημοτικού σχολείου, το οποίο λειτουργεί επί σειρά πολλών ετών στη συνοικία του Περιγιαλίου.

Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο που εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή, βρίσκεται δίπλα στις νέες εργατικές κατοικίες Περιγιαλίου αλλά από τον περασμένο Σεπτέμβριο υπάρχει ακόμη μικρότερος αριθμός μαθητών και συγκεκριμένα μόνο 28 παιδιά. Ο κ. Μπαντίκος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της υπηρεσίας είναι να μην προτείνει την κατάργηση του δημοτικού σχολείου. Σημείωσε πως το υπουργείο παρακολουθεί ανάλογες περιπτώσεις σχολείων και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το υπουργείο παιδείας στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου να αποφασίσει την κατάργηση του 20ου δημοτικού.

Εμείς δεν έχουμε τέτοια πρόθεση, ωστόσο το υπουργείο παρακολουθεί τα πάντα, παρατήρησε ο κ. Μπαντίκος. Το ζήτημα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους τοπικούς παράγοντες ενώ εκείνοι που υποστηρίζουν πως το σχολείο πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία ζητούν τη μεταφορά μαθητών από όμορα δημοτικά σχολεία ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους. Ο κ. Μπαντίκος πάντως διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Το σχολείο αναμένει αύξηση του αριθμού των μαθητών λόγω ανάπτυξης της συνοικίας του Περιγιαλίου και την κατασκευή νέων κατοικιών, τώρα που η περιοχή έχει σχέδιο πόλης. Λόγω ωστόσο της οικονομικής κρίσης αυτή η διαδικασία καθυστερεί.

Ο Κώστας Μπαντίκος μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του. Είπε ότι έγινε με επιτυχία στο δημοτικό σχολείο Χωράφας ενημερωτική συνάντηση για την εμβολιαστική κάλυψη των μαθητών. Παραδέχθηκε πως περίμενε μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ μέρους των γονέων δήλωσε όμως με ικανοποίηση ότι τη συνάντηση παρακολούθησαν αρκετοί γονείς και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συγκεκριμένη συνάντηση η ενημέρωση έγινε από γιατρούς του ΚΕΛΠΝΟ με αφορμή την προσέλευση προσφυγόπουλων κατά τις μεσημβρινές ώρες σε κάποια σχολεία της πόλης. Εκεί βρέθηκε επίσης εκπρόσωπος του υπουργείου και του συντονιστικού κέντρου Βόρειας Ελλάδας για τους πρόσφυγες.

Ο Κώστας Μπαντίκος δήλωσε επίσης ότι από την περασμένη Δευτέρα άρχισαν και πάλι τα μαθήματα για τα παιδιά των προσφυγικών οικογενειών, τα οποία κι έχουν αυξηθεί συγκριτικά με την έναρξη της διαδικασίας πριν από τις γιορτές. Αυτό συνέβη επειδή στο μεταξύ τις προϋποθέσεις παρακολούθησης των μαθημάτων απέκτησαν επιπλέον προσφυγόπουλα. Εννοώντας ότι κι άλλα προσφυγόπουλα εμβολιάστηκαν όπως επιβάλλεται άρα μπορούν να φοιτούν στα ειδικά τμήματα των σχολείων.      

Διαβάστε επίσης