• 28 Μαρτίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μετά από πάρα πολύ καιρό στασιμότητας και ανούσιων ανακοινώσεων (στην Αθήνα), επιτέλους συγκεκριμένα νέα για το οικιακό φυσικό αέριο που η ΔΕΠΑ θα φέρει στα σπίτια μας. Η απόσταση που μας χωρίζει από αυτήν την στιγμή παραμένει μεγάλη αλλά κάποια πράγματα «κουνιούνται». Το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας έλαβε απόφαση (κατά πλειοψηφία) προκειμένου να παραχωρήσει δύο δημοτικά οικόπεδα για τις ανάγκες του έργου.

Από την εισήγηση του θέματος (την οποία ενέκρινε η πλειοψηφία των μελών του συμβουλίου) μαθαίνουμε ότι: «Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από την πλευρά της Διαχειριστικής Αρχής του

Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Ανατ. Μακεδονίας Θράκης που αφορούν την

έκδοση πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση των δικτύων απαιτείται από την πλευρά του δήμου η

παραχώρηση δύο εκτάσεων, μία στη βόρεια πλευρά της πόλης και μια στη νότια πλευρά έκτασης

περίπου ενάμισι (1,5) στρεμμάτων η κάθε μία. Στις εκτάσεις αυτές θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης του συμπιεσμένου φυσικού αερίου με σκοπό τη διανομή του περαιτέρω». Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας έχει ημερομηνία 3 Οκτώβρη.

 

Ματαιώνεται; Απλώς αναβάλλεται η επίσκεψη Αχτσιόγλου στην Καβάλα; Ο χρόνος θα το δείξει. Όπως και με τον κ. Πετρόπουλο (αρμόδιο για την υπόθεση των οικογενειακών επιδομάτων συνταξιούχων του ΙΚΑ Καβάλας) έτσι και με την Υπουργό Εργασίας λέγεται ότι θα μας επισκεφθεί όχι την ερχόμενη εβδομάδα (που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός) αλλά στο τέλος του μήνα. Με αφορμή το συνέδριο της Κυβέρνησης στην Κομοτηνή.

 

Στο συνέδριο της Λάρισας ο Υπουργός των Υποδομών Σπίρτζης (θα έρθει κι αυτός στην Κομοτηνή στο τέλος του μήνα) δεν έκρυψε τη γνωστή του αγάπη στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Μιλώντας ουσιαστικά και για την Καβάλα, είπε μεταξύ των άλλων: «Κάναμε ένα υπέροχο έργο, την Εγνατία π.χ., που δεν είχε καμία σύνδεση με κανένα λιμάνι της Βόρειας Ελλάδας, με καμία τουριστική περιοχή, με καμία βιομηχανική ζώνη, με τίποτα. Δε γίνεται λοιπόν σε μια τέτοια χώρα, να μην έχει προηγηθεί η σιδηροδρομική υποδομή και τα μέσα σταθερής τροχιάς. Αυτά που έχουμε κάνει ως χώρα, ως λαός, θα έπρεπε κανείς να προσπαθήσει να εφαρμόζει το λάθος μοντέλο, αυτά που δεν έπρεπε να κάνει και όχι αυτά που κάνει. Αν τ’ αφήναμε στην τύχη του δηλαδή, κάτι καλύτερο θα γινόταν».

 

Στην ιστορία πέρασε από το βράδυ της Τετάρτης η KavalaExpo 2017.  Οι περισσότεροι εκθέτες δηλώνουν μη ικανοποιημένοι αφού εκτός από τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου, η έκθεση δεν είχε τους επισκέπτες που περίμεναν. Καταγγέλλεται επίσης ότι ούτε αυτήν την φορά αποφεύχθηκαν οι πωλήσεις. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι αγόραζαν σε καλές τιμές και χωρίς απόδειξη!

 

Πανέξυπνος ο Μακάριος Λαζαρίδης. Έστειλε δελτίο τύπου για τη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Νίκο Χατζηνικολάου, παραλείποντας τα βασικά. Τα σχόλια του δημοσιογράφου, την απάντηση του ιδίου για την υποψηφιότητα του στην Καβάλα. Αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης. Δεν έρχεται μόνο ο Μακάριος, έρχεται με δυναμισμό η υποψηφιότητα του! Κι όλα τα επηρεάζει και τα αλλάζει.

 

Είναι ή δεν είναι περίεργο ότι δεν υπάρχουν καθόλου αντιδράσεις; Η ΝΟΔΕ δεν σχολιάζει, μοιάζει να … ανοίγει την αγκαλιά της για να τον υποδεχθεί. Οι λοιποί ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι βουλευτές το ίδιο. Αντιλαμβάνονται ότι αυτή η αλλαγή θα έχει σημαντικές συνέπειες αλλά δεν μιλούν. Ίσως γιατί κάθε ένας εκτιμά ότι μπορεί να τις αποφύγει. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Μακάριος θα μπει στο ψηφοδέλτιο και κάποιοι «σίγουροι» θα βγουν…

 

Νέα αλλαγή στην ημερομηνία της επίσκεψης στην Καβάλα του Νίκου Ανδρουλάκη. Δεν θα μας έρθει την ερχόμενη εβδομάδα. Σχεδιάζει από μηδενικής βάσης την περιοδεία του στην ΑΜΘ κι όταν είναι έτοιμος θα μας ανακοινώσει και τις αποφάσεις του και το πρόγραμμα του.

 

Ο Δήμος Καβάλας έσπευσε στο Δικαστικό Μέγαρο αλλά δεν μπόρεσε να σβήσει τα συνθήματα των αντιεξουσιαστών. Τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν στην πρόσοψη του. Όλα δείχνουν ότι θα περάσει καιρός μέχρι το πρόβλημα να λυθεί αφού όπως λένε χρειάζεται να γίνει αμμοβολή.

 

Εν τω μεταξύ οι αντιεξουσιαστές της πόλης μας ανέλαβαν την ευθύνη. Αυτό έγινε με τον γνωστό τρόπο ανάρτησης στο διαδίκτυο. Λίγο μετά το περιστατικό έγραψαν: «Την Τετάρτη (4/10) προχωρήσαμε σε εικαστική Παρέμβαση στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, όπου γράφτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης για την 22 χρονη κοπέλα από την Κόρινθο που πκαταδικάστηκε χωρίς τα ελαφρυντικά της αυτοάμυνας γιατί έπραξε το αυτονόητο, προσπάθησε να προστατετυτεί. Το σύνθημα που γράφτηκε: απέναντι στη σεξιστική επίθεση, η αυτοάμυνα είναι δικαιωμα” και “λευτεριά στην 22χρονη από Κόρινθο».

 

Φημολογείται ότι η αλλαγή ημερομηνίας της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Στέφανου έχει σχέση και με τη Δήμαρχο. Το Σάββατο 11 Νοέμβρη η κ. Τσανάκα θα απουσιάζει στο εξωτερικό. Ενθρόνιση με τη Δήμαρχο να απουσιάζει φυσικά και δεν μπορεί να γίνει.

 

Στους δρόμους της Ελευθερούπολης κινήθηκε πρόσφατα ο Κίμωνας Παπαδόπουλος. Όσοι τον είδαν και τον παρακολούθησαν ισχυρίζονται ότι ήταν μόνος. Μάλλον αναζητούσε επαγγελματίες που θέλει να έχει υποψήφιους στον συνδυασμό που ετοιμάζει.

 

Λήγει σήμερα το μεσημέρι προθεσμία που αφορά την διοργάνωση του συνεδρίου τοπικής ιστορίας του Δήμου Καβάλας. Η προθεσμία αφορά τα διαδικαστικά: «Ο Δήμος Καβάλας προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες διοργάνωσης συνεδρίου με θέμα  «Τοπική Ιστορία της Καβάλας», προσκαλεί τους οικονομικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην παροχή σχετικών υπηρεσιών στις 13-10-2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09 : 00, στο Δημοτικό Κατάστημα Κύπρου 10 (Κίτρινο κτήριο), 2ος όροφος, Δ/νση Οικονομικών, τμήμα προμηθειών, να υποβάλουν προσφορές».

 

Δύο ημερίδες οργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα στην πόλη μας η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τα θέματα αφορούν την αναθεώρηση διαχειριστικών σχεδίων ποταμιών της Θράκης.

 

Συνεχίζει να μιλά, να δίνει συνεντεύξεις, να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή το νομοσχέδιο της αλλαγής του φύλου. Αυτήν την φορά του δόθηκε η ευκαιρία μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μεταξύ άλλων τόνισε: «Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν να λυθούν αυτά τα προβλήματα, αντιθέτως θα δημιουργηθούν περισσότερα, όταν μπορεί κάποιος από εδώ και πέρα να διορθώνει το φύλο του με μία δήλωση βουλήσεως απλά και μόνο».

 

Κι αυτήν την φορά το Λιμεναρχείο της Καβάλας έκανε το χρέος του ως προς τα Χειμερινά δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου. Πρότεινε στο Υπουργείο μεγάλο αριθμό, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες και τα αιτήματα του επιβατικού κοινού. Ποιος όμως (στην Αθήνα) ακούει κι αποδέχεται τις συγκεκριμένες προτάσεις; Το παρελθόν έδειξε κανείς.

 

Καταπλέει αύριο στο λιμάνι κρουαζιερόπλοιο. Ένα από τα τρία που αναμένονται αυτόν τον μήνα στην Καβάλα. Από προχθές υπάρχουν σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις σε διάφορα σημεία στο λιμάνι αφού για λόγους ασφαλείας η περιοχή θα αποκλειστεί από σήμερα το βράδυ. Το κρουαζιερόπλοιο θα είναι στην Καβάλα από το πρωί ως το μεσημέρι του Σαββάτου.

 

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο, μέχρι το τέλος του έτους. Τυπώθηκε και μοιράζεται το χρήσιμο και μικρών διαστάσεων έντυπο που τις περιλαμβάνει όλες. Το ΔΗΠΕΘΕ θα λάβει μέρος και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που δειλά δειλά ο Δήμος Καβάλας άρχισε να προετοιμάζει.

 

=====================================================================

Εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθούν και να εγκριθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

1)Ο Δήμος Καβάλας  και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας συνδιοργανώνουν το 44ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Φιλολόγων από τις 9 έως και τις 11 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή δεκάδων συνέδρων από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ποσό 3.451,54 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

2) Ο Δήμος Καβάλας και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Καβάλας διοργανώνουν μια συναυλία αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου και στη συναυλία θα συμμετάσχει η Λαϊκή Ορχήστρα του Μουσείου «Βασίλης Τσιτσάνης» που θα έρθει στην Καβάλα από τα Τρίκαλα. Ποσό 718,54 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

3)Ο Δήμος Καβάλας και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας θα διοργανώσουν στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου 2017 την Ετήσια Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίας Προέδρων, Διευθυντριών Προγραμμάτων της ΣΕΕ. Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν 150 άτομα από όλη την Ελλάδα. Ποσό 1.361,54 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

4) Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας διοργανώνουν στις 19 Οκτωβρίου  εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Ευάγγελου Γρ. Αυδίκου. Κόστος 641,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

5)Ο Δήμος Καβάλας θα συμμετάσχει σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Προϋπολογισμός 1.375,03 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

6) Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στη νέα πανελλαδική εκστρατεία της WWF Ελλάς με τίτλο «Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης» που θα επισκεφθεί την Καβάλας από τις 4 έως και τις 7 Νοεμβρίου 2017. Κόστος 1.400,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

7) Ο Δήμος Καβάλας θα φιλοξενήσει  το Διεθνές Workshop που θα πραγματοποιηθεί στις 19 & 20 Οκτωβρίου στον Νέστο Καβάλας με σκοπό την σύνταξη ενός επιτυχημένου φακέλου υποψηφιότητας για τον ποταμό Νέστο στο Πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» (UNESCO). Κόστος 5.240,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

Διαβάστε επίσης