Πρωτοβουλία Τσαλδαρίδη ενώ ο Χ. Μέτιος απευθύνθηκε στους προέδρους των ΝΟΔΕ

 Πρωτοβουλία Τσαλδαρίδη ενώ ο Χ. Μέτιος απευθύνθηκε στους προέδρους των ΝΟΔΕ

Με φωτογραφία και σύντομο κείμενο στο Facebook, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έκανε γνωστή τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή με τους προέδρους των ΝΟΔΕ της ΑΜΘ. Δεν ήταν όλοι αφού απουσίαζε αυτός της ΝΟΔΕ Ροδόπης. Το μήνυμα είναι σαφές και προεκλογικό. Η ανάρτηση του κ. Μέτιου αρκετά ουδέτερη, σύντομη αναφέρει τα ακόλουθα: «Δέχθηκα στο γραφείο μου στην Κομοτηνή τους προέδρους των ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπη Δράκο, Δράμας Θανάση Ανδρούτσο, Ξάνθης Νίκο Κιατίπη και Έβρου Άκη Παρασκευόπουλο, με τους οποίους είχα μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης θα λάβει κι άλλες ίδιες πρωτοβουλίες, προεκλογικής προετοιμασίας. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιπαρέλθει τις φήμες για τις συνέπειες που του δημιουργούν σειρά εσωτερικών προβλημάτων. Αν και αυτά είναι πολλά, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι ξεχωρίζουν για την ατολμία τους. Ίσως να παίζει ρόλο η πλήρης κάλυψη προς τον κ. Μέτιο από πλευράς της ηγεσίας του κόμματος. Ο Περιφερειάρχης αισιοδοξεί ότι θα εργαστεί και θα κλείσει πολλά μέτωπα στο εσωτερικό της παράταξης. Κάποιοι συμφωνούν με την αισιοδοξία του, άλλοι όχι. Στην φωτογραφία από τη συνάντηση φαίνεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπης Δράκος.

Η προεκλογική είδηση των ημερών για τις εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜΘ είναι άλλη. Αφορά το πρώην ΠΑΣΟΚ, σήμερα Κίνημα Αλλαγής. Ο Τάσος Τσαλδαρίδης περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, ετοιμάζεται να αναλάβει την πρώτη πρωτοβουλία επανασύνδεσης. Θα κληθούν σε ραντεβού οι εν ενεργεία περιφερειακοί σύμβουλοι που είναι ενταγμένοι στο Κίνημα Αλλαγής. Το μεγάλο ζήτημα είναι του επικεφαλής. Ο Φώτης Καραλίδης θέλει να ηγηθεί της προσπάθειας και θέλει πολύ. Δεν είναι καθόλου σίγουρος όσο ακούγονται κι άλλα ονόματα. Τιμοσίδης, Σιμιτσής ακόμη και Ιορδάνης Χασαπόπουλος είναι κάποια από αυτά. Όσο για την προοπτική των συνεργασιών- συμμαχιών, είναι κάτι που θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση. Πρόβλημα για το ενδεχόμενο συζητήσεων με άλλες παρατάξεις το ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αρχηγό! Είναι μια εκκρεμότητα που ισχύει από καιρό, δημιουργεί πρόβλημα που τώρα εμφανίζεται πόσο ουσιαστικό είναι. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ θα ήθελε συνεργασία. Το θέμα είναι τι απαντά η άλλη πλευρά. Δείχνει μάλλον απρόθυμη για κάτι τέτοιο. Στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην ΑΜΘ εμφανίζονται πιο κοντά στο κλίμα της κυβέρνησης «Σαμαρά- Βενιζέλου», παρά στην ιδέα μιας συνεργασίας προοδευτικών δυνάμεων.

 

Διαβάστε επίσης