• 19 Απριλίου 2024,

Το Σ.Α.Σ. κρίνει τα δρομολόγια του Χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου

 Το Σ.Α.Σ. κρίνει τα δρομολόγια του Χειμώνα στη γραμμή του Πρίνου

Από την Τετάρτη 1η Νοέμβρη οι θαλάσσιες συγκοινωνίες σε όλη την Ελλάδα εισέρχονται στη νέα δρομολογιακή περίοδο. Για την οριστικοποίηση όλων των (κατ’ αρχήν Χειμερινών)  δρομολογίων αναμένεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Μέχρι τώρα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της συνεδρίασης.

Υπάρχουν ωστόσο δρομολόγια γνωστά εκ των προτέρων. Πρόκειται για τα δρομολόγια του Χειμώνα στη γραμμή Καβάλα- νησιά Βορείου Αιγαίου. Όπως έχουμε ήδη σημειώσει σε γενικές γραμμές τα δρομολόγια περιγράφονται ίδια με αυτά του προηγούμενου Χειμώνα. Το γεγονός είναι αναμφίβολα θετικό μιας και οι ανταγωνιστές του λιμανιού της Καβάλας, όσοι επιζητούν σύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καιροφυλαχτούν. Ταυτόχρονα η διατήρηση των δρομολογίων στα περσινά Χειμερινά επίπεδα είναι κι ένα πρώτο θετικό μήνυμα για τον αριθμό των δρομολογίων το Καλοκαίρι του 2018.

Για όλο το Χειμώνα η Καβάλα θα συνδέεται με τα νησιά του Β. Αιγαίου τις ημέρες Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη- Σάββατο και Κυριακή. Τρεις μέρες θα αναχωρεί από την Καβάλα το Πήγασος Εξπρές και δύο το Νήσος Μύκονος. Το Πήγασος θα αναχωρεί στις 16.30 την Τρίτη, την Πέμπτη και την Κυριακή και το Νήσος Μύκονος στις 21.30 κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Με αυτά τα δρομολόγια η Καβάλα θα συνδέεται με τα νησιά: Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Μυτιλήνη, Χιός, Σάμος. Τα δε δρομολόγια του Εξπρές Πήγασος θα καταλήγουν στο λιμάνι του Λαυρίου. Επιπλέον δρομολόγια θα υπάρξουν τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Για τη γραμμή του Πρίνου όλοι αναμένουν τη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. Τις περισσότερες μέρες του Οκτώβρη εκτελούνται τέσσερα δρομολόγια από Πρίνο και τέσσερα από Καβάλα. Αυτό ισχύει από Δευτέρα ως Σάββατο. Τις Κυριακές τα δρομολόγια είναι 2 συν 2. Το πρόγραμμα ισχύει έως 27 Οκτώβρη. Τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη τα δρομολόγια μειώνονται 2 συν 2 κάθε μέρα. Τα δρομολόγια τις 6 ημέρες της εβδομάδας εκτελούνται το πρωί και το μεσημέρι. Δηλαδή η γραμμή κλείνει το μεσημέρι! Κάθε Κυριακή υπάρχει ένα απογευματινό δρομολόγιο. Για τα Χειμερινά δρομολόγια της Κεραμωτής έχει ήδη αποφασίσει το Σ.Α.Σ. Πέρσι στην γραμμή του Πρίνου υπήρχαν 2 δρομολόγια την ημέρα. Οι φορείς πιέζουν για να ισχύσουν τα προπέρσινα 3 δρομολόγια την ημέρα, εκ των οποίων ένα θα είναι απογευματινό.

Φήμες για τον «Νικητή»

Φήμες αναφέρουν ότι το φέρι μποτ «Νικητής» μετά από νέα επιθεώρηση εξασφάλισε άδεια μεταφοράς 40 αυτοκινήτων ανά δρομολόγιο. Κατά τις ίδιες φήμες με αυτήν την αφορμή το πλοίο θα επανέλθει στη γραμμή του Πρίνου (χωρίς αυτό να επηρεάζει τον αριθμό των δρομολογίων το Χειμώνα). Το Λιμεναρχείο Καβάλας που ρωτήθηκε για τις φήμες απάντησε ότι δεν έχει καμιά επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο. Η πλοιοκτήτρια εταιρία του «Νικητή» διαδίδει ότι το Καλοκαίρι θα έρθει για λογαριασμό της στην περιοχή επιπλέον φέρι μποτ. Το οποίο κατά τις πληροφορίες ήδη ετοιμάζεται.

Το επεισόδιο στο λιμάνι

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε επεισόδιο στο λιμάνι ανάμεσα σε δύο άνδρες. Εκ των υστέρων γίνεται γνωστό ότι το επεισόδιο είχε απλώς κατάληξη στο λιμάνι (οδός Εθνικής Αντίστασης). Νωρίτερα οι δύο εμπλεκόμενοι ήταν μαζί σε λεωφορείο που κινούνταν στην Καβάλα. Ο ένας ήταν οδηγός κι ο άλλος επιβάτης. Όταν το λεωφορείο στάθμευσε στην παραλία, οι δύο άνδρες βγήκαν από αυτό και συνεπλάκησαν. Επειδή το περιστατικό έγινε στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, επιλήφθηκε το Λιμεναρχείο Καβάλας.

Διαβάστε επίσης