Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: «Αυτό είναι το έργο μας»

 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: «Αυτό είναι το έργο μας»

Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα πριν την Κυριακή των εκλογών δόθηκε στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συνέντευξη τύπου. Μίλησαν οι τρεις βουλευτές Καβάλας και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Θόδωρος Μπόνος.

Η συνέντευξη τύπου στόχο είχε να προβάλλει αυτά που έκανε η κυβέρνηση για όλη την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε θέματα της πόλης και του νόμου της Καβάλας. Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Θόδωρος Μπόνος είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει όρθια την ελληνική κοινωνία. «Το ίδιο κάναμε και για την τοπική κοινωνία» είπε και θύμισε ότι όλα αυτά έγιναν από το 2015 και μετά που η Ελλάδα ουσιαστικά είχε πτωχεύσει. Σύμφωνα με το Θόδωρο Μπόνο στο νομό Καβάλας δόθηκαν χρήματα για έργα που υπολογίζονται 356 εκατομμύρια €. Ο βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης είπε ότι ο ίδιος και οι δύο συνάδελφοι του θα μπορούσαν να έχουν συχνότερες συναντήσεις με τους δημοσιογράφους της Καβάλας. Εμείς –είπε – δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνία και όχι στην επικοινωνία. Στην επικοινωνία -είπε με νόημα ο κύριος Εμμανουηλίδης – άλλοι έχουν τα πρωτεία. Για τις ευρωεκλογές είπε έχουν μεγάλη πολιτική σημασία και εξήγησε ότι όποιος επιλέξει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει κοινωνική δικαιοσύνη –δημοκρατία- αλληλεγγύη. Κατά τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο. Ο κ. Εμμανουηλίδης επεσήμανε πολλά και σημαντικά πράγματα  που έγιναν στην εκπαίδευση στο νομό Καβάλας,  τα οποία όπως ανέφερε άλλαξαν το τοπίο προς το καλύτερο.

Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Μορφίδης. Τόνισε ότι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση φυσικά, βοήθησε τους τέσσερις δήμους του νομού χωρίς διακρίσεις. Επεσήμανε ότι από το πρόγραμμα Φιλόδημος οι δήμοι του νομού θα ωφεληθούν με ποσά άνω των 20 εκατομμυρίων €. Ο κ. Μορφίδης ζήτησε οι πολίτες να στηρίξουν στο Δήμο Καβάλας την Συμπαράταξη Πολιτών, στο Δήμο Θάσου την πρωτοβουλία του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Θεοδωρίδη. Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στο δήμο Παγγαίου το Βασίλη Ξουλόγη και στο Δήμο Νέστου τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο.  Ειδική αναφορά έκανε και στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Κώστα Κατσιμίγα.

Ο Γιώργος Παπαφιλίποου είπε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Βγήκαμε από τα μνημόνια με την κοινωνία ματωμένη μεν αλλά και όρθια, παίρνουμε συνεχώς μέτρα ελαφρύνσεων».  Σχετικά με την ακτή της Καλαμίτσας ο κ. Παπαφιλίππου είπε ότι η αρμόδια ΕΤΑΔ σύντομα θα πάρει τις αποφάσεις της και θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.  Για την Καλαμίτσα ο Κώστας Μορφίδης συμπλήρωσε ότι το ιδανικότερο θα ήταν να μπορούσαν να συνεργάζονται ο Δήμος Καβάλας και η ΕΤΑΔ. Τέλος για τους πρόσφυγες στο Ασημακοπούλου οι βουλευτές είπαν ότι δεν υπάρχει διάθεση και απόφαση να αυξηθούν. Αυτό θα γίνει μόνο αν παραστεί ανάγκη, τόνισαν.

 

Διαβάστε επίσης