• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Εκδήλωση της ΝΟΔΕ με τον Μάκη Βορίδη

 Εκδήλωση της ΝΟΔΕ με τον Μάκη Βορίδη

Από το Καλοκαίρι του 2012 έχει να κάνει εκδήλωση η ΝΟΔΕ Καβάλας. Από την προεκλογική περίοδο. Όλο αυτό το διάστημα η νομαρχιακή επιτροπή συνεδριάζει τακτικά, ασχολείται με τα θέματα του Νομού Καβάλας. Συχνά υποδέχεται στα γραφεία της κομματικά στελέχη και βουλευτές (όπως έγινε πρόσφατα με τον βουλευτή Κυριάκο Μητσοτάκη). Την Παρασκευή 1η Μαρτίου η ΝΟΔΕ Καβάλας οργανώνει συνεστίαση. Κεντρικό πρόσωπο και ομιλητής ο πρώην Υπουργός- κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης θα έρθει στην Καβάλα μάλλον το απόγευμα της Παρασκευής κι όπως φαίνεται δεν θα έχει άλλο πρόγραμμα συναντήσεων και επαφών.

Η εκδήλωση της Παρασκευής συζητήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας. Αποφασίστηκε ο χώρος. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Ωκεανίς. Αποφασίστηκε η τιμή της πρόσκλησης, θα είναι 10 ευρώ και θα περιλαμβάνει ένα μικρό γεύμα. Συμφωνήθηκε να γίνει εξόρμηση για την διάθεση των προσκλήσεων ώστε με αυτό τον τρόπο η ΝΟΔΕ να έχει κι αυτή έσοδα.

Στην συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής την περασμένη Παρασκευή παραβρέθηκαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Πασχαλίδης. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της ΔΑΠ που έθεσαν το θέμα του σχεδίου «Αθηνά» για το ΤΕΙ Καβάλας. Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της ΒΦΛ, της Καβάλα Όιλ αλλά και του 12%. Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε ότι για την Καβάλα Όιλ το σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε τελευταία αφορά τις σχέσεις των εργαζόμενων με την Ενεργειακή Αιγαίου. Άφησε να εννοηθεί ότι μπροστά σε αυτό το εσωτερικό θέμα οι πολιτικοί παράγοντες δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα παρεμβάσεων. Το νομοσχέδιο για την ανανέωση των αδειών επί των υφιστάμενων κοιτασμάτων συζητείται στην Βουλή την Πέμπτη. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μιλήσει ο εισηγητής της ΝΔ ,στην επιτροπή της Βουλής, Γιάννης Πασχαλίδης. Θεωρείται βέβαιο ότι ως την Πέμπτη θα υπάρξουν εξελίξεις στα Πετρέλαια, ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους της Ενεργειακής. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έκανε δηλώσεις και ο Μαθιός Ρήγας, ο οποίος προσπάθησε να είναι προσεκτικός όσον αφορά τις σχέσεις του με τους εργαζόμενους. Πολλά όμως πράγματα για τα οποία κατηγορείται δεν τα διέψευσε.

Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας την περασμένη Παρασκευή έγινε συζήτηση για την υπόθεση του 12%. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να άφησε αιχμές για τον Γιώργο Καλαντζή. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ότι για το ραντεβού με τον κ. Στουρνάρα δεν τον ενημέρωσε ο Γιώργος Καλαντζής (όπως ήταν το σωστό) αλλά ο ίδιος ο Υπουργός των Οικονομικών! Κατά τον Υφυπουργό Εργασίας το θέμα του 12% δεν έχει «κλείσει» αφού οι προσπάθειες να εξασφαλιστεί θα συνεχιστούν. Τέλος στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας δεν ετέθη θέμα Γιάννη Φιλόσογλου, αν και ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης λέγεται ότι ζήτησε διακριτική βοήθεια από τα στελέχη της επιτροπής στα εσωτερικά προβλήματα που αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει.

*Ο Μάκης Βορίδης έχει επισκεφθεί κι άλλες φορές την Καβάλα, πριν ακόμη εκλεγεί βουλευτής. Το βιογραφικό του αναφέρει τα ακόλουθα: Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι απόφοιτος του κολλεγίου Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία απέκτησε το πτυχίου του με «Άριστα» το 1990. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδων με διάκριση Merit απο το «University College of London» (UCL), με ειδίκευση στο Εμπορικό και το Ναυτικό Δίκαιο. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 με ειδίκευση τις ποινικές και αγορανομικές υποθέσεις, καθώς και τα αδικήματα τύπου. Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο Δανάη Μιχελάκου, με την οποία έχει ένα γιο. Μιλά απταίστως Αγγλικά και Γαλλικά. Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής. Τον Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αττικής και επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2009 στην ίδια Περιφέρεια. Το Νοέμβριο του 2011 ορκίστηκε Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης