• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Θυμωμένοι ακόμη και με τον Πρωθυπουργό!

 Θυμωμένοι ακόμη και με τον Πρωθυπουργό!

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου των διοικητικών παραγόντων του ΤΕΙ Καβάλας, επικεφαλής των οποίων ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Νάσος Μητρόπουλος, δόθηκε με αφορμή την εκδήλωση αύριο στο Ιδρυμα, την ομιλία δηλαδή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ουσία όμως της συνάντησης ήταν διαφορετική. Οι ειδήσεις ανέφεραν την Τρίτη ότι ο υπουργός Παιδείας πήρε τελική έγκριση για το σχέδιο «Αθηνά» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Έτσι το υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνοντας την προεργασία του, αναμένεται να ανακοινώσει το σχέδιο «Αθηνά» από μέρα σε μέρα δηλαδή συγχωνεύσεις τμημάτων, σχολών και σε Πανεπιστήμια και σε ΤΕΙ.

Ο Νάσος Μητρόπουλος ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε αρκετά θυμωμένα: «Δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο. Περιμένουμε. Η σωστή διαδικασία θα ήταν ακριβώς η αντίθετη από αυτήν που είναι σε εξέλιξη. Και όχι αυτός ο πλειστηριασμός για το ποιος κλείνει και ποιος όχι. Ως πολίτης λέω ότι η ανώτερη εκπαίδευση φέρνει ανάπτυξη, δεν συρρικνώνεται. Χρειάζεται μια πιο συνεκτική και μια προσεκτική πολιτική».

Σε ερώτηση για το τι έγινε σε άλλες περιοχές στην επαρχία όπου βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες πήραν πρωτοβουλίες για να διατηρηθούν τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια σε πρωτεύουσες νομών ο Νάσος Μητρόπουλος είπε ότι αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες δεν εκφράζουν το ΤΕΙ Καβάλας. Τα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια είπε στηρίζονται από μόνα τους. Από την ακαδημαϊκότητά τους.

Επέκρινε παράγοντες του υπουργείου για την πολιτική των διαρροών οι οποίες ακολουθούνται, δηλαδή διάφορα δημοσιεύματα για τμήματα που κλείνουν και δεν κλείνουν τα οποία δεν επιβεβαιώνονται επίσημα αλλά εμφανίζονται να στηρίζονται σε ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η κριτική που άσκησε και για την ουσία και για την διαδικασία που έγινε ως τώρα ο Νάσος Μητρόπουλος, ήταν κριτική όχι μόνο στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό αφού ενέκρινε τους έως τώρα χειρισμούς του υπουργού Παιδείας. Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, έπρεπε να ακολουθηθεί η πρόταση συμβουλευτικού οργάνου που είναι αρμόδιο για τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις τμημάτων Πανεπιστημίων και σχολών ΤΕΙ και όχι αυτό το Ιδρυμα που έχει αυτόν τον ρόλο να ξεπεραστεί τόσο εύκολα.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν επίσης ο Αχιλλέας Χριστοφορίδης, που αναφέρθηκε ειδικότερα στην εκδήλωση με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρης Εμμανωλούδης. Ο κ. Εμμανωλούδης αναφέρθηκε σε μια νέα προοπτική συνεργασίας του ΤΕΙ της Καβάλας, αυτή τη φορά με πανεπιστήμια από την Γαλλία. Είπε ειδικότερα: «Στα πλαίσια της διεθνούς πολιτικής και της εξωστρέφειας του ΤΕΙ Καβάλας αναζητούμε συνεργασία με γαλλικά πανεπιστήμια. Ήδη ανταποκρίθηκε το Πολυτεχνείο του Παρισιού αλλά και Ινστιτούτα από τη Γαλλία. Κάναμε συναντήσεις στο Γαλλικό Προξενείο και πήραμε θετικές πρώτες απαντήσεις, ενώ τη Δευτέρα ήταν στο ΤΕΙ Καβάλας εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας που ενημερώθηκε, συνεργάστηκε μαζί μας για να προωθηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το σχέδιο».

Όσο για την εκδήλωση με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ανακοινώθηκε χθες, μετά την εισήγησή του θα γίνει συζήτηση με το ακροατήριο, θα είναι είπε ο Αχιλλέας Χριστοφορίδης μια ομιλία επί των ενεργειακών προκλήσεων της εποχής.

 

Διαβάστε επίσης