• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Μάθημα επί των φορολογικών αλλαγών

 Μάθημα επί των φορολογικών αλλαγών

Πολύς κόσμος χθες το πρωί στο ξενοδοχείο LUCY, όπου πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερα επίκαιρη ημερίδα, επί των φορολογικών αλλαγών.

Η οργάνωση της ημερίδας ανήκει στο Επιμελητήριο και στο σύλλογο λογιστών – φοροτεχνικών. Ομιλητής ήταν ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος που ήρθε στην Καβάλα από την Αθήνα γι΄ αυτόν τον λόγο.

Την προηγούμενη μέρα η ομιλία του κ. Χριστόπουλου έγινε στη Θάσο, όπου την παρακολούθησαν λογιστές και φοροτεχνικοί του νησιού.

Χθες 100 περίπου άνθρωποι, οι περισσότεροι λογιστές – όχι μόνο λογιστές – παρακολούθησαν μία εμπεριστατωμένη ομιλία του Γιώργου Χριστόπουλου.

Μεταξύ του ακροατηρίου, είδαμε επίσης εργαζόμενους στην εφορία, ασφαλιστές, μηχανικούς, ακόμη κι επαγγελματίες.

Η ομιλία του κ. Χριστόπουλου αναφέρεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που έχει να κάνει με τα εισοδήματα 2013 και τις δηλώσεις που θα κατατεθούν το 2014. Παρόλα αυτά όπως φημολογείται την άνοιξη το φορολογικό τοπίο θ΄ αλλάξει εκ νέου, αφού το Μάιο η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα καινούριο φορολογικό.

Ο Γ. Χριστόπουλος είπε στην εφημερίδα μας, ότι με το καινούριο φορολογικό που ισχύει για τα εισοδήματα του 2013, θα κάνουν δήλωση οι πάντες, άνω των 18 ετών και θα δηλώνουν κάθε μορφής εισόδημα, ακόμη κι αυτό που μέχρι τώρα δεν το δήλωναν, γιατί απαλλάσσονταν από αυτή την υποχρέωση.

Ο Γ. Χριστόπουλος είπε στην εφημερίδα μας:

 

«Έχουνε την ευκαιρία, οι λογιστές και φοροτεχνικοί και οι επαγγελματίες, να προβληματιστούνε στο νέο φορολογικό που άνοιξε μετά το τελευταίο νόμο. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός διότι ο νέος νόμος έφερε τα πάνω κάτω. Και γιατί; Επειδή άλλαξε τους τρόπους φορολογίας. Δηλαδή διαφορετικά θα φορολογούνται οι μισθωτοί, διαφορετικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, διαφορετικά οι επιχειρήσεις, ομόρρυθμες, διαφορετικά οι ανώνυμες, διαφορετικά τα ενοίκια. Επομένως θέλουμε να δούμε τελικά όλη αυτή τη νέα κατάσταση, πως θα εφαρμοστεί. Βεβαίως οι φορολογικές δηλώσεις θα εφαρμοστούν με το παλιό καθεστώς, όμως αλλάζουν πολλά σημαντικά πράγματα και μην κρυβόμαστε ότι σε λίγες μέρες θα πρέπει να κάνουν δήλωση όλοι ανεξάρτητα από την ηλικία και τα εισοδήματα. Δηλαδή μπαίνει νέο ηλικιακό κριτήριο. Κάθε πολίτης που συμπληρώνει τα 18 του χρόνια είναι υποχρεωμένος να υποβάλει φορολογική δήλωση.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αλλάζει τα πράγματα της καθημερινότητας και υποχρεούται κάθε φορολογούμενος πολίτης, είναι ότι όλα στη δήλωσή πλέον. Δηλαδή εάν είχε ένα επίδομα που ήταν από άλλο σώμα, τόκους, μερίσματα που δεν τα έβαζε, όλα αυτά πλέον θα τα βάζει στη δήλωση. Υπάρχουν κενά, αρκετά ενδιαφέροντα σημεία, που οπωσδήποτε αλλάζουν τα δεδομένα. Και οπωσδήποτε πρέπει να ξέρουμε εν πάση περιπτώσει ότι αυτές οι οκτώ διαφορετικές φορολογίες, διαφορετικοί τρόπο, πόσο ελαφρώνουν ή πόσο βαραίνουν την τσέπη μας…»

ΕΡ: Ισχύει το δεύτερο μάλλον;

ΑΠ: «Σϊγουρα ισχύει το δεύτερο, γιατί θα δούμε παραδείγματα μεταξύ της φορολογίας στις ομόρρυθμες εταιρίες, στους ελεύθερους επαγγελματίες, πριν και τώρα, πολλές φορές 100% την φορολογική επιβάρυνση».

 

 

Διαβάστε επίσης