• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Ο Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε για όλα τα προβλήματα της Ενωσης

 Ο Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε για όλα τα προβλήματα της Ενωσης

Μικρή, πολύ μικρή , ήταν η προσέλευση των φιλάθλων και των μελών της Ενωσης, στη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Lusy. Ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου, μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τους στόχους που έχει η Ενωση στη νέα σεζόν. Δέχτηκε ερωτήσεις όσον αφορά τα διαρκείας, το γήπεδο αλλά γενικά την οργάνωση.

Ο προβληματισμός του έχει να κάνει με αρκετά θέματα, γύρω από την ομάδα.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της ομιλίας- τοποθέτησης του Κώστα Παπακωνσταντίνου.

*Για την παρουσία του κόσμου: « Περίμενα περισσότερη συμμετοχή στη σημερινή συνάντηση αλλά προσωπικά μένω στον κόσμο που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Καλαμίτσα και έδειξε ότι αγκαλιάζει και φέτος την ομάδα».

*Για το διεθνές τουρνουά που πέρασε και τη νέα Ενωση: « Η διοργάνωση για τρίτη φορά του τουρνουά, είναι κάτι το πολύ σημαντικό για την πόλη. Φυσικά και για την ομάδα μας, όσον αφορά την αγωνιστική της προετοιμασία. Η ομάδα μας είναι μια εντελώς νεανική και έχει μια διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Θέλουμε να έχει μια δυναμική στην προοπτική της. Να μην έχουμε κάθε Μάιο πρόβλημα με τους παίκτες. Τώρα ξέρουμε ότι το Μάιο του 2013 θα έχουμε στο ρόστερ σίγουρα 12 παίκτες. Μας ενδιαφέρει η προοπτική για συνέχεια. Ευελπιστώ όσο περνάει ο χρόνος να υπάρχει προοπτική με Καβαλιώτες αθλητές».

*Για το τι κατάφερε η Ενωση τα προηγούμενα χρόνια: « Έχουμε κάνει πολλά σαν ΚΑΕ. Καθιερώσαμε το όνομα της πόλης μας στο μπάσκετ, στη μπασκετική κοινωνίας της Ελλάδας. Γίναμε γνωστοί στην Ευρώπη με τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Νίκη την οποία αξίζαμε. Δεν έχουμε πάρει τα πάνω μας. Προσπαθούμε να δούμε πως μπορούμε να πετύχουμε την οικονομική ευρωστία της ομάδας. Αυτό είναι δύσκολο. Αν δούμε και τη σημερινή πραγματικότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Υπάρχουν πολλές οικονομικές δυσκολίες. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις και γι αυτό το λόγο μειώσαμε τον προϋπολογισμό. Αυτό δεν το κάναμε μόνο εμείς. Το έχουν κάνει όλες οι ομάδες. Η ομάδα μας λειτουργεί μέσα από τον ΕΣΑΚΕ. Είμαστε για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 κατηγορία. Συνεχίζουμε κι έχουμε επιτυχίες. Ακόμη και με τον ερασιτέχνη, όπου διακρίσεις και πρωταθλήματα. Η γυναικεία ομάδα ανέβηκε στην Α2 κατηγορία. Το γυναικεία πρωτάθλημα είναι εντελώς υποβαθμισμένο και απαξιωμένο. Αυτό έχει να κάνει με τα οικονομικά. Κάνουμε προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, είτε στην ερασιτεχνική μορφή, είτε στην επαγγελματική. Το πιο θετικό απ` όλα είναι η παρουσία όλων των φιλάθλων μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι αυτό έχει αναγνωριστεί σε πανελλήνιο επίπεδο. Η συμπεριφορά των Καβαλιωτών μέσα στο γήπεδο είναι μοναδική. Αυτό δίνει μια μεγάλη δύναμη και ώθηση στην ομάδα. Θέλω να παρακαλέσω, να συνεχιστεί αυτό. Να είμαστε περήφανοι για την ομάδα. Την Τετάρτη πάλι θα πάρουμε το βραβείο ήθους στην κλήρωση. Δείχνουμε όλοι ότι θέλουμε αυτό το άθλημα στην πόλη και το στηρίζουμε».

*Για τα εισιτήρια διαρκείας: « Αυτό που δε μπορούμε να πετύχουμε ως τώρα είναι να διαθέσουμε ένα σημαντικό αριθμό εισιτηρίων διαρκείας. Προσωπικά δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό, δηλαδή σε μια πόλη 80.000 κατοίκων να μπορούμε να υπολογίσουμε σ` ένα έσοδο από τα διαρκείας. Θέλουμε να φτάσουμε γύρω στα 1000 διαρκείας. Νομίζω ότι στην πόλη των 80.000 κατοίκων, άσχετα με το κάνει η ομάδα, θα έπρεπε να υπάρχει μεγάλη στήριξη. Συμμετέχουμε στην Α` κατηγορία αλλά θα πάρουμε μέρος και στη Βαλκανική Λίγκα. Έχω μια διαφωνία στο θέμα της στήριξης και περιμένω τους Καβαλιώτες να στηρίξουν περισσότερο αυτή την προσπάθεια που γίνεται. Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν πέσει και δεν πρέπει να στεκόμαστε πάντοτε στη δικαιολογία της κρίσης. Στηρίζοντας την ομάδα, στηρίζουμε την πόλη. Δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα η λέσχη φίλων της Ενωσης. Θα κάνουμε μια προσπάθεια να τη λειτουργήσουμε. Μέχρι τώρα έχουμε δώσει 250 εισιτήρια διαρκείας ενώ πέρσι είχαμε δώσει συνολικά 450. Οπότε ελπίζω να πιάσουμε τουλάχιστον τα περσινά επίπεδα».

*Για τη συμμετοχή της Ενωσης στη Βαλκανική Λίγκα : « Οι λόγοι που αποφασίσαμε ως διοίκηση να συμμετέχουμε στη Βαλκανική Λίγκα είναι δυο. Ο ένας είναι ότι οι παίκτες πρέπει να πάρουν εμπειρίες. Εχουμε νέους παίκτες αλλά χρειάζεται ν` αρχίσει η Καβάλα να βγαίνει σαν ομάδα και λίγο προς τα έξω. Αυτό μπορεί να γίνει. Η αγωνιστική εμπειρία είναι ο ένας λόγος. Ο άλλος είναι λίγο εγκυκλοπαιδικός. Φέτος η Καβάλα και η Θάσος είχε μεγάλο όφελος από Βαλκάνιους τουρίστες. Ο αθλητισμός ενώνει και θεωρώ ότι η συμμετοχή της Ενωσης στα Βαλκανική Λίγκα, θα δώσει μεγαλύτερο όφελος στην πόλη της Καβάλας αλλά και στην περιοχή μας. Θα γίνουμε περισσότεροι γνωστοί στις γειτονικές ομάδες ως τόπος. Η ομάδα θα φέρει έσοδα στην πόλη, θα έρχονται φίλαθλοι. Θα είμαστε σ` έναν όμιλο των 5 ομάδων. Στόχος είναι να διοργανώσουμε το Final For στην Καβάλα, για τους ευνόητους λόγους που είπα προηγουμένως. Χρειάζεται να αντιληφτούμε όλοι ότι υπάρχει μια δράση, ένας στόχος. Θέλουμε αν αναδείξουμε την Καβάλα, ως ένα μπασκετικό κέντρο της περιοχής. Είμαστε αισιόδοξοι. Θέλουμε να κάνουμε την Ενωση ομάδα της πόλης αλλά και της περιοχής, του νομού. Θέλουμε να στηρίξουμε την περιοχή μας».

*Για το γήπεδο της Καλαμίτσας: « Έχουμε ένα γήπεδο, το οποίο είναι εντελώς παλιό. Εκεί δε φαίνεται φως για κάτι καινούριο η για κάποια επιδιόρθωση. Θα προσπαθήσουμε μήπως μέσα από τον ΟΠΑΠ, μπορέσουμε και διεκδικήσουμε κάτι. Είναι δύσκολο, βάση συνθηκών που επικρατούν. Παρακαλούσαμε στο διάστημα του τουρνουά να μη βρέξει, γιατί στάζει η οροφή. Ότι και να κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, να σου δίνει έρεισμα για τη συνέχεια».

*Για την οργάνωση της ομάδας: « Σίγουρα δεν έχουμε την καλύτερη οργάνωση. Αυτό οφείλεται σε πολλούς και διαφόρους λόγους. Οι αθλητικοί παράγοντες δεν έχουν τη συνείδηση της επαγγελματικής οργάνωσης. Υπάρχει χαλαρότητα στην οργάνωση. Βγαίνουν αρκετά απωθημένα μέσα από τη συμμετοχή στη διοίκηση. Εχουμε αρκετές ελλείψεις. Δεν είμαστε εκπαιδευμένοι σε επικοινωνιακά θέματα, άρα δε μπορούμε να τα καλύψουμε όλα.

Η κριτική είναι μόνο το εύκολο, η προσφορά είναι πολύ δύσκολο. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα τρέξει ένα πρόγραμμα και θα δουλέψουμε με αυτό που έχει σχέση για την ονομασία της ομάδας. Ακόμη και με τη μασκότ, προκειμένου η ομάδα να ανοιχτεί περισσότερο στην πόλη της Καβάλας. Το γήπεδο πρέπει να γεμίζει σε κάθε ματς. Τα παιδιά που είναι νέα φέτος, χρειάζονται τη στήριξη και το χειροκρότημα. Θέλουμε να εδραιώσουμε μια στρατηγική για την ανάπτυξη της ομάδας. Επικοινωνιακά πρέπει να τρέξουμε».

Τάσος Πατσίδης

 

Διαβάστε επίσης