• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Προτείνεται συμβολική κατάληψη -Το απεντομωτήριο «ταιριάζει» στις πολιτιστικές δράσεις

 Προτείνεται συμβολική κατάληψη -Το απεντομωτήριο «ταιριάζει» στις πολιτιστικές δράσεις

Για τρίτη φορά στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο ΟΛΚ απέτυχε να νοικιάσει σε ιδιώτη το κτίριο του απεντομωτηρίου. Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να πετύχει την αξιοποίηση του κτιρίου, ο ΟΛΚ είχε εκδιώξει κακήν κακώς από τον ίδιο χώρο τις καλλιτεχνικές δράσεις του δήμου Καβάλας. Πλέον ο ΟΛΚ έχει μια τελευταία ευκαιρία, να αναζητήσει δια της απευθείας αναθέσεως την αξιοποίηση του χώρου. Αν όμως αποτύχει και αυτή η διαδικασία, τότε μάλλον θα πρέπει με γενναιότητα να επανέλθει στο θέμα, προσφέροντας τη φιλοξενία που στέρησε στα πολιτιστικά δρώμενα της Καβάλας.

Το βράδυ της Δευτέρας και κατά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο ΔΗΠΕΘΕ για την επιλογή του Θοδωρή Γκόνη ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Βασίλης Λιόγκας κατέθεσε σχετική πρόταση. Στις 22 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση υποθέσεως αφορούσα το απεντομωτήριο, όπου κατηγορούμενη θα είναι η πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Θοδώρα Βαβαλέσκου. Έτσι ο κ. Λιόγκας πρότεινε την προηγούμενη ακριβώς ημέρα να πραγματοποιηθεί μια συμβολική κατάληψη του κτιρίου, αφενός για να δηλωθεί η συμπαράσταση στην κ. Βαβαλέσκου κι αφετέρου, για να εκφραστεί η ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών χώρων όπου θα στεγάζονται οι πολιτιστικές δράσεις εντός του αστικού ιστού.

Το θέμα θα εξετασθεί από το 11μελες διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ στην επόμενη συνεδρίαση όπου θα παραβρίσκεται και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης. Μάλιστα ο πρόεδρος Ανέστης Δημητριάδης συμφώνησε με την πρόταση συμβολικής καταλήψεως του κ. Λιόγκα, την οποία και χαρακτήρισε ως ορθή.

 

=

 

Διαβάστε επίσης