• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπουτσή αναμενόμενη η αποχώρηση Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ

 Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπουτσή αναμενόμενη η αποχώρηση Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ανήγγειλε με γραπτή δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με δήλωσή του κατήγγειλε τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο για τους χειρισμούς που αφορούν στη «λίστα Λανγκάρντ». Ο κ. Ραγκούσης το τελευταίο διάστημα διατηρούσε αποστάσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δεν συμμετείχε σε κανένα κομματικό όργανο. Φυσικά το συγκεκριμένο περιστατικό επιβαρύνει περαιτέρω το κλίμα αναταραχής που επικρατεί στους κόλπους του πολιτικού χώρου.

Χθες το πρωί ο πρώην βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής κλήθηκε να σχολιάσει την αποχώρηση Ραγκούση και τις τυχόν συνέπειες που η κίνηση αυτή προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπουτσής μας είπε:

«Σύμφωνα με την προηγούμενη στάση του και τη συνειδητή απουσία του από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, μάλλον ως αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρείται η κίνηση και η απόφασή του. Πιθανώς να θεώρησε ως σημαντική αφορμή την εξέλιξη σχετικά με την περίφημη λίστα Λανγκάρντ αλλά και τον χειρισμό της υποθέσεως εκ μέρους του πρώην υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, έτσι υλοποίησε τον προαποφασισμένη επιθυμία του.

Η αποστασιοποίηση από τα όργανα ήρθε ως αποτέλεσμα μιας σειράς ιδιαιτέρως σοβαρών γεγονότων που είχαν προηγηθεί και αφορούσαν γενικότερα στο πολιτικό σύστημα και στο ΠΑΣΟΚ. Διανύουμε την πλέον δύσκολη ιστορική στιγμή του κόμματος από την ημέρα ιδρύσεως του πολιτικού μας χώρου. Σήμερα το κόμμα δίνει διπλό αγώνα, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό σχήμα και καταβάλλοντας προσπάθεια μέσω της συνεργασίας, να βοηθήσει τη χώρα προκειμένου να σταθεί στα πόδια της. Αυτό φυσικά συνεπάγεται ένα τεράστιο κόστος, που ακολούθησε το κόστος της περιόδου διακυβερνήσεως Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να δικαιολογήσει εντός της νέας πραγματικότητας τον λόγο ύπαρξής του.

Το ΠΑΣΟΚ κατά την άποψή μου συνεχίζει να υπάρχει. Δε βαρύνεται μόνο με λάθη κατά τη 40χρονη πορεία του αλλά έχει να επιδείξει και τεράστια συνεισφορά σε πολλούς τομείς της ζωής των Ελλήνων πολιτών».

 

Διαβάστε επίσης