«Χρυσοφόρο» το παρκινγκ του Τελωνείου: Πλέον των 500.000 ευρώ στο ταμείο του ΟΛΚ

 «Χρυσοφόρο» το παρκινγκ του Τελωνείου: Πλέον των 500.000 ευρώ στο ταμείο του ΟΛΚ

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας αποδέχθηκε κι επικύρωσε διαδικασία εκμίσθωσης σε ιδιώτη του χώρου στάθμευσης πίσω από το κτίριο του Τελωνείου. Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό προσήλθε μία εταιρία (τοπική), η οποία εκμεταλλεύεται τόσο το παρκινκ του ΝΟΚ όσο και χώρο στάθμευσης στην Καλαμάτα! Η ίδια εταιρία νοίκιαζε με την προηγούμενη μίσθωση το παρκινκ του Τελωνείου. Ανανεώνει τη συνεργασία –για το χώρο- με τον ΟΛΚ για μία ακόμη 3ετία. Η εταιρία προσφέρει ιδιαίτερα οργανωμένες υπηρεσίες στάθμευσης, χρησιμοποιεί σύγχρονα μέσα δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις εργασίας. Οι χώροι στάθμευσης που εκμεταλλεύεται στην Καβάλα λειτουργούν 24 ώρες το 24ώρο.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα οικονομικά στοιχεία της υπόθεσης. Ο χώρος έφερνε έτσι κι αλλιώς αρκετά χρήματα στον Οργανισμό. Με μια μικρή μηναία αύξηση αυτά αυξάνονται. Η τριετής σύμβαση θα φέρει στον ΟΛΚ ποσό άνω των 500.000 ευρώ περίπου. Ειδικότερα: Ο διαγωνισμός έγινε στα γραφεία του ΟΛΚ στις 27 Αυγούστου. Αφορά χώρο στάθμευσης συνολικής έκτασης 5.600 τμ. Ο οποίος είναι φυσικά υπαίθριος. Υπήρξε μία μόνο προσφορά. Αυτή αφορά μηνιαίο μίσθωμα 14.850 ευρώ. Ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο μηνιαίο μίσθωμα. Για τα προσεχή τρία χρόνια της συμφωνίας ο ΟΛΚ θα εισπράξει 534.600 ευρώ! Στο ποσό του μηνιαίου μισθώματος θα πρέπει να υπολογιστεί επιπλέον ποσό 3,6% χαρτόσημο και 3% υπέρ ΕΚΟΕΜΝ. Το πρακτικό της επιτροπής που διενήργησε το διαγωνισμό εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλου του ΟΛΚ.

*Τελευταία μέρα σήμερα για την απογευματινή και βραδινή πεζοδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης. Δεύτερη χρονιά το μέτρο εφαρμόστηκε (εκτός από το Καλοκαίρι) και τους μήνες Μάη, Σεπτέμβρη. Η επέκταση αυτή θεωρείται πετυχημένη κι έτσι θα συνεχιστεί και το 2020.

*Το προσεχές διάστημα ο ΟΛΚ θα βγάλει σε διαγωνισμό το περίπτερο επί της διασταύρωσης των οδών Δαγκλή και Ε. Αντίστασης. Η απόφαση που πήρε το διοικητικό του συμβούλιο αναφέρει διαδικασία διενέργειας «…πλειοδοτικού διαγωνισμούγια την παραχώρηση χρήσης στεγασμένου χώρου 4τ.μ.και υπαίθριου χώρου 12τ.μ. στη ΧΖΛ Καβάλας,για την λειτουργία καταστήματος πώλησης τσιγάρων & περιοδικού τύπου και άλλων προϊόντων μη επιτόπιας κατανάλωσηςεπί της οδού Εθν. Αντίστασης(έμπροσθεν κολυμβητηρίου), για τρία έτη (3) με το μίσθωμα εκκίνησης ναορίζεται στο ποσό των 300€ μηνιαίως πλέον χαρτοσήμου 3,6% και 3% υπέρ ΕΚΟΕΜΝ».

*Η διοίκηση του ΟΛΚ απέρριψε αίτημα επαγγελματία που ζήτησε να συνεχίσει να αναπτύσσει τραπεζοκαθίσματα στην παραλιακή οδό, προς τη θάλασσα και δίπλα σε αυτήν (δίπλα από την πλατεία Κανάρη). Εξηγεί ότι τα τραπεζοκαθίσματα στο συγκεκριμένο σημείο επιτρέπονται μόνο όσο ισχύει η πεζοδρόμηση της θερινής περιόδου.

Διαβάστε επίσης