Τρεις συνεντεύξεις με ειδήσεις για τα Πετρέλαια

 Τρεις συνεντεύξεις με ειδήσεις για τα Πετρέλαια

Στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πρωινής μίλησαν το πρωί της Τετάρτης για τα θέματα των πετρελαίων ο πρόεδρος του σωματείου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας και ο νομικός σύμβουλος του σωματείου των εργαζομένων.

Από τις τρεις συνεντεύξεις του Μανώλη Κελαϊδάκη, του Σωτήρη Χιωτάκη και του Λεωνίδα Παππά έγιναν γνωστές απόψεις της εταιρείας, του σωματείου. Ακούστηκαν επιχειρήματα που είναι ήδη γνωστά άλλα -από τις τρεις συνεντεύξεις- υπήρξαν και ειδήσεις. Πρώτα-πρώτα ο Μανώλης Κελαϊδάκης επιβεβαίωσε ότι για τις πρόσφατες απολύσεις το σωματείο θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο κ. Χιωτάκης είπε ότι η εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κατά της επίσχεσης εργασίας που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου. Το γεγονός ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ο Λεωνίδας Παππάς, που είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πέσει στην αντίληψή του ως εκπρόσωπος του σωματείου. Ο κ. Παππάς είπε ότι το σωματείο θα ασκήσει και ασφαλιστικά μέτρα κατά των απολύσεων. Τόνισε ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα.

Στις δηλώσεις του ο Μανώλης Κελαϊδάκης και μεταξύ των άλλων είπε:

«Ανάμεσα σε αυτούς που απολύονται είναι όλο το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Αυτός είναι ο στόχος της εταιρείας. Εμείς το λέγαμε. Θέλουν να μην υπάρχει το σωματείο. Πρόκειται για εκδικητικές και καταχρηστικές απολύσεις για τις οποίες θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

Μετά την ανακοίνωση των απολύσεων την Τρίτη κάναμε γενική συνέλευση όπου πήραμε ομόφωνη απόφαση και συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας. Από την 1η Ιανουαρίου και μετά η εταιρεία εκφοβίζει και απειλεί τους εργαζόμενους να δεχθούν όσα αυτή προτείνει. Το επόμενο διάστημα και με λύπη μας θα αναδείξουμε και θα επιβεβαιώσουμε ότι στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης υπάρχουν πάντα σοβαρά θέματα ασφάλειας».

Ο κ. Σωτήρης Χιωτάκης μεταξύ άλλων είπε:

«Κανείς δε χαίρεται με την εξέλιξη των απολύσεων. Παρά την επίσχεση εργασίας υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν καθημερινά στο εργοστάσιο. Είναι συνεργεία, εργαζόμενοι αλλά και νέο προσωπικό που προσελήφθη πρόσφατα. Αυτό που κάναμε καθώς επιστρέψαμε ως εταιρεία στις εγκαταστάσεις είναι ότι σταματήσαμε τις διαρροές υδρόθειου.

Γιατί διαπιστώσαμε ότι υπήρχε υπέρβαση σε πολλά σημεία της εγκατάστασης. Όσοι δουλεύουν αυτό το διάστημα στα Πετρέλαια δέχονται bullying. Η εταιρεία έκανε νομικές ενέργειες κατά της επίσχεσης εργασίας. Δεν είναι αλήθεια ότι θέλουμε να καταργήσουμε το σωματείο. Θέλουμε να αποφύγουμε νέες απολύσεις. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν σέβονται την εταιρεία. Τώρα είναι πολύ αργά για διάλογο με όσους έκαναν  όσα έκαναν».

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς είπε ότι οι δηλώσεις του κ. Χιωτάκη έγιναν με αυταρχικό ύφος. Διαπίστωσε μονομερή αδιαλλαξία και είπε με νόημα αλλά αόριστα ότι οι απολύσεις που έγιναν την Τρίτη περιλαμβάνουν και μία γκάφα ολκής -όπως σχολίασε- από πλευράς εταιρίας. Ένα δικονομικό όπλο όπως είπε, για το σωματείο. Δεν εξήγησε τι ακριβώς εννοεί.

Ο κ. Λεωνίδας Παππάς είπε επίσης:

«Είναι προφανές ότι οι απολύσεις έγιναν για λόγους εκδίκησης. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της την Τρίτη παραδέχεται την επίσχεση εργασίας. Την καλώ να προσέλθει στο διάλογο και υπενθυμίζω ότι στον έλεγχο που έκανε το Υπουργείο στις εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης διαπίστωσε πάρα πολλές παραλείψεις. Το σωματείο θα ασκήσει και ασφαλιστικά μέτρα κατά των απολύσεων».

Διαβάστε επίσης