• 19 Μαρτίου 2024,

Περιμένουν να γυρίσει ο Τσάρας

 Περιμένουν να γυρίσει ο Τσάρας

Μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν υπήρχαν νεότερα για το θέμα της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων. Ειδικότερα δεν είχαν γίνει γνωστές νέες πληροφορίες από την Αθήνα, αφού εκεί πρόκειται να κριθούν τα πάντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία προσπαθεί με κάθε τρόπο να λύσει το πρόβλημα με την διακοπή παροχής φυσικού αερίου, προσπαθεί συγκεκριμένα να βρει λεφτά εντός των ημερών, ώστε το 5% της αρχικής παροχής που σήμερα διοχετεύεται στο εργοστάσιο, να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.

Εάν δεν πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στη ΔΕΠΑ, τότε από την προσεχή Δευτέρα 21 Ιανουαρίου θα εκλείψει κι αυτό το 5% της παροχής φυσικού αερίου.

Ήδη στο εργοστάσιο γίνεται ένας καινούριος προγραμματισμός για τη διαδικασία της παραγωγής. Προσωρινά σταματούν παραγωγικές μονάδες, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Χθες έμεινε στην Αθήνα ο διευθυντής του εργοστασίου Γιάννης Τσάρας από τον οποίο το σωματείο αναμένει να μάθει αναλυτικά τι συμβαίνει. Από τη μια ο κ. Τσάρας όπως άλλωστε κι ο κ. Μπεχράκης δεν απαντά στα τηλεφωνήματα που του κάνουν οι συνδικαλιστές, από την άλλη δεν είναι βέβαιο το πότε θα γυρίσει στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.

Μεταξύ των εργαζόμενων υπάρχει αναμονή, εκνευρισμός και μία τεράστια αβεβαιότητα για το αύριο του εργοστασίου. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει αναλυτική πληροφόρηση, με αποτέλεσμα οι φήμες να οργιάζουν. Οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων διαμαρτύρονται για μία ακόμη φορά, επειδή καλούν στο τηλέφωνο τον κ. Τσάρα και τον κ. Μπεχράκη, αλλά δεν απαντούν.

Πέραν του χρέους στη ΔΕΠΑ η εταιρία πρέπει να διαχειριστεί αυτές τις ημέρες και τον προγραμματισμένο πλειστηριασμό του εργοστασίου, λόγω δανείου από την τράπεζα Attika.

H κατάσταση στο εργοστάσιο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, η ατμόσφαιρα πάρα πολύ βαριά, κάτι το οποίο φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συνηθίσουν καθώς «εξοδος από το τούνελ» δεν αναμένεται σήμερα ή τις επόμενες ημέρες.

Το θέμα – όλα δείχνουν – ότι θα κριθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

 

 

Διαβάστε επίσης