Ο Γ. Καλαντζής απαντά περί ενδεχόμενης δημαρχιακής υποψηφιότητας

 Ο Γ. Καλαντζής απαντά περί ενδεχόμενης δημαρχιακής υποψηφιότητας

Ραδιοφωνική ερώτηση δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής σχετική με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του για μια ενδεχόμενη δημαρχιακή υποψηφιότητα στην Καβάλα. Απάντησε τονίζοντας: «Σαφώς και είναι τιμητικό να είσαι δήμαρχος σε μία μεγάλη πόλη όπως η Καβάλα. Επί του παρόντος όμως υπάρχουν φλέγοντα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης. Θα ήταν πάντως ανεύθυνο να αναλάβεις δημαρχιακά καθήκοντα εάν πρωτίστως δε θα έχουν εξασφαλισθεί επαρκείς πόροι. Ανεύθυνο θα ήταν επίσης να επιχειρήσεις να εκλεγείς δήμαρχος ενόσω εκκρεμούν σοβαρότατα προβλήματα για την Καβάλα, η οποία χρειάζεται ώθηση που δυστυχώς εξασφαλίζεται μόνο από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Αθήνας. Εκτιμώ επομένως ότι η παρουσία μου στην Αθήνα είναι απαραίτητη».

Με την ευκαιρία του απολογισμού έργου που παρουσίασε ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στη διάρκεια κοπή της πίτας του συνδυασμού του, ζητήσαμε από τον κ. Καλαντζή κάποιο σχόλιο και μας είπε: «Εάν υλοποίησε έργο ο Δήμαρχος εντός του 2012 αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι καβαλιώτες. Η πολιτική είναι πρακτική επιστήμη κι όλοι κρινόμαστε εκ των αποτελεσμάτων μας».

Λίστα του ΣΔΟΕ όπου περιλαμβάνονται ονόματα πρώην και νυν δημάρχων, πρώην νομαρχών, περιφερειαρχών, συμβούλων της τοπικής αυτοδιοίκησης που ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό και φοροδιαφυγή, δημοσίευσε το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Συνολικά φαίνεται να έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ οι τραπεζικοί λογαριασμοί 600 τοπικών παραγόντων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των πόθεν έσχες, αφού στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.

Το θέμα κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιώργος Καλαντζής καθώς και το γεγονός ότι από τη λίστα απουσιάζουν καβαλιώτικα ονόματα, οπότε παρατήρησε: «Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι εκείνα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και όχι εκείνα που ακόμη ερευνώνται. Εύχομαι να μην υπάρχουν καβαλιώτικα ονόματα εντός της λίστας, αν και δεν πρέπει να ξεχνούμε το πρόβλημα με την υπεξαίρεση χρημάτων από τον ταμεία του πρώην δήμου Ελευθερουπόλεως, όπου εμπλέκεται και η πρώην δημοτική αρχή. Άρα τα στοιχεία της λίστας δεν είναι πλήρη».

 

 

Διαβάστε επίσης