cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Άριστη συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου

 Άριστη συνεργασία με το Δήμο Παγγαίου

Επίσκεψη στην Ελευθερούπολη έκανε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης, μετά το τέλος της οποίας έδωσε συνέντευξη τύπου, με βασικό θέμα τα έργα του Δήμου Παγγαίου που εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο Β. Ξουλόγης είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Δήμος Παγγαίου κατάφερε να εντάξει αρκετά έργα. «Έχουμε και θα έχουμε – είπε – άριστη συνεργασία με τον περιφερειάρχη τον οποίο και ευχαριστώ».

«Το έργο που γίνεται – είπε ο κ. Ξουλόγης – θα φανεί τους επόμενους μήνες», εννοώντας ότι αυτό θα φανεί όταν τα έργα προχωρήσουν ή πλησιάσουν στην ολοκλήρωσή τους.

Από την πλευρά του ο Άρης Γιαννακίδης επιβεβαίωσε τα λόγια του δημάρχου Παγγαίου. Είπε για τη συνεργασία της περιφέρειας με το Δήμο Παγγαίου:

«Αυτή την περίοδο προετοιμαζόμαστε και για τη νέα προγραμματική περίοδο, δηλαδή την εποχή μετά το ΕΣΠΑ. Πιέζουμε επίσης την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο για μία ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής ή μια συνάντηση στα πλαίσια διακομματικής επιτροπής της βουλής, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η συνεργασία μας με το Δήμο Παγγαίου είναι συνεργασία πρότυπο. Αυτή τη στιγμή εντάξαμε ή θα εντάξουμε έργα του Δήμου Παγγαίου ύψους 62.000.000 ευρώ.

Σημειώνω ότι από την πλευρά του ο Δήμος Παγγαίου ήταν έτοιμος. Παρουσίασε έργα που είχανε ωριμάσει μελετητικά. Τα 48.000.000 ευρώ αφορούνε έργα του ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν έργα του ΕΣΠΑ μέσω του υπουργείου περιβάλλοντος και κτηματικής αλλαγής.

Τώρα θ΄ ανοίξει το μέτρο για τα έργα στην παράκτια ζώνη του Δήμου Παγγαίου, ο οποίος είναι έτοιμος και μπορεί να διεκδικήσει έργα 25.000.000 ευρώ.

Όλα αυτά τα θέματα τα παρακολουθεί στενά η διαχειριστική αρχή της περιφέρειας που όποτε χρειάζεται λύνει προβλήματα. Σε επίπεδο συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση είμαστε περιφέρεια πρότυπο. Σημειώνω ότι για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη τα συμβασιοποιημένα έργα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία πρόσθετης χρηματοδότησης που θα προκύψει μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ».

Χθες στην Ελευθερούπολη ο Άρης Γιαννακίδης ανακοίνωσε επίσης ότι ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Κομοτηνή ο ευρωπαίος επίτροπος περιφερειακής πολιτικής.

Στη συνέντευξη τύπου εκτός από τους προαναφερθέντες παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Αρχ. Γρανάς, Κ. Παπακοσμάς, δημοτικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Δήμου Παγγαίου, όπως επίσης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χριστοδουλίδης.

 

Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Θ. Κοκκινίδη

 

Μετά την παρουσίαση των τεχνικών έργων, ο κ. Γιαννακίδης συνεχάρη το Δήμαρχο Παγγαίου για την αλληλεγγύη στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων, σε μια περίοδο, όπου η Περιφέρεια καρκινοβατεί, ενώ ο δήμαρχος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει «αγγίξει» το Δήμο Παγγαίου, καθώς και ότι το τεχνικό «παζλ», θα κλείσει με το ΕΣΠΑ, ενώ από κοινού τονίστηκε η ανάγκη ανάδειξης της τοπικής δημιουργίας, αναφερόμενοι αμφότεροι στην δημιουργία εκθεσιακού χώρου στο Δήμο Παγγαίου, όπου θα «στεγάσει», το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη.

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο δήμαρχος Παγγαίου, επισκέφθηκαν το έργο με τίτλο «Οδοποιία σύνδεσης οικισμού Ακροβουνίου με το Δ.Δ Κηπίων και επέμβαση βελτίωσης οδού σύνδεσης του Δ.Δ Κηπίων με το εθνικό δίκτυο».

 

Διαβάστε επίσης