• 3 Μαΐου 2024,

Δε θα γίνει δοκιμαστική παρέλαση

 Δε θα γίνει δοκιμαστική παρέλαση

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς υπέγραψε χθες τη σχετική απόφαση για την πραγματοποίηση της παρέλασης στην Καβάλα, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου.

Για μία ακόμη φορά δε θα γίνει δοκιμαστική παρέλαση, κάτι που συνηθίζεται τελευταία. Κατά τα άλλα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα είναι παρόμοια με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2012.

Δεν μπήκε κανένα νέο τμήμα, αλλά και δεν αποχώρησε κανένα από αυτά που παρέλασαν την 25η Μαρτίου. Η μοναδική διαφορά είναι ότι άλλαξε η ονομασία του Πειραματικού Γυμνασίου και μετονομάστηκε 8ο Γυμνάσιο.

Τα κυριότερα σημεία της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Γρανά είναι τα ακόλουθα:

 

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, ώρα 11.30΄ π.μ. στην Παραλιακή Λεωφόρο, από το ύψος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας μέχρι το χώρο του Λιμεναρχείου. Ο σχηματισμός της φάλαγγας, θα έχει λήξει στις 11.15΄. Κάθε σχολείο θα λάβει μέρος με δύο τμήματα (ένα αρρένων-ένα θηλέων). Η συγκρότηση των τμημάτων θα γίνει κατά ενιαίο τρόπο, δηλαδή κατά τετράδες (4Χ8=32) για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η σειρά παρέλασης των τμημάτων καθορίζεται ως εξής: 1. Φιλαρμονική 2. Ερυθρός Σταυρός-Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών , Περιφερειακό Τμήμα Καβάλας. 3. Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας 4. Λέσχη Ποντίων Καβάλας 5. Θρακική Εστία Καβάλας 6. Θασιακή Ένωση Καβάλας 7. Σύλλογος Κρητών Καβάλας 8. Σύλλογος Εβριτών Καβάλας 9. Σύλλογος Πελοποννησίων Καβάλας 10. Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας 11. Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας 12. Ένωση Ποντίων Σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Καβάλας 13.Σύλλογος Σαρακατσαναίων Καβάλας 14.Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Θεσσαλών 15.Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΙΣ 16.Μ.Π.Α.Σ. Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων 17. Πολιτιστικός Σύλλογος ΛΗΜΝΙΩΝ Καβάλας 18. Στέγη Πολιτισμού Ν.Καρβάλης 19. Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας 20. Πολιτιστικός σύλλογος ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ 21. Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Παρασκευής Καβάλας 22. Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού 23. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων 24. Σωματείο Μέριμνα Παιδιού Καβάλας 25. 1o Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας 26. Δημοτικό Σχολείο Παληού, Δημοτικά Σχολεία Καβάλας (1ο-25ο ) Γυμνάσια πόλης Καβάλας (1ο- 8ο), Μουσικό Σχολείο, Εσπερινό. 28. Σχολή μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. 29. ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Γεν. Νοσοκομείου ΚΑΒΑΛΑΣ 30. 1ο , 2ο , 4ο ΕΠΑ.Λ Καβάλας 31. Γενικά Λύκεια πόλης Καβάλας 32. Σύλλογος Καταδρομέων Καβάλας «Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Λόγω της γενικής αναταραχής που δημιουργείται στα προγράμματα των Σχολείων αλλά και τους κινδύνους από τη μετακίνηση μαθητών και μαθητριών στο κέντρο της πόλης σε ώρες πλήρους λειτουργίας της αγοράς, δεν θα γίνει γενική δοκιμαστική της παρέλασης.Κατά την κατάθεση στεφάνων, που θα γίνει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11.30 π.μ. από τμήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης , Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και Τριτοβάθμιας Εκπ/σης στο Ηρώο της πόλης καθώς και από τα τμήματα Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην άριστη παράσταση αυτών και την τήρηση από όλους απόλυτης τάξης, όπως απαιτεί η ιερότητα της στιγμής. Τα σχολεία να τοποθετούνται με τη σειρά αρίθμησής τους και να φέρουν την ταμπέλα του σχολείου τους. Παρακαλούνται οι συνοδοί εκπαιδευτικοί να συνοδεύουν τα σχολεία στην κατάθεση. Υπεύθυνο για την παραπάνω τελετή (τακτοποίηση τμημάτων στο χώρο του Ηρώου, σειρά, καταθέσεις κ.τ.λ.) ορίζουμε τον κ. Κρεμύδα Παναγιώτη, εκπαιδευτικό Φ.Α. του 13ου Δ.Σ. Καβάλας, αποσπασμένο στη Δ.Δ.Ε Καβάλας,. Στην προβλεπόμενη από το πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς που θα γίνει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και ώρα 11:45 π.μ. στο Ηρώο της πόλης, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων, θα πάρουν μέρος με ομάδες τους τα Γυμνάσια της πόλης και χορευτικά Πολιτιστικών Συλλόγων. Συντονιστής της εκδήλωσης ορίζεται ο κ. Γκίκας Δήμος, εκπαιδευτικό Φ.Α., αποσπασμένο στη Δ.Δ.Ε. Καβάλας. Θα χορέψουν :1. Συρτό – Παγγαίου, 2. Διπάτ – Πόντου, 3. Τικ – Πόντου, 4. Τσάμικο – Πανελλήνιος, 5. Ζωναράδικος – Θράκης, 6. Μάζου τα περιστέρια σου – Θάσου, 7. Καρσιλαμάς – Προποντίδας, 8. Χασάπικο Γρήγορο – Κωνσταντινούπολης. Οι ομάδες χορού κάθε σχολείου θα πρέπει να απαρτίζονται από 16 μέχρι 20 μαθητές –μαθήτριες.Παράκληση στην εξέδρα των επισήμων να παρευρίσκονται μόνο όσοι προβλέπονται από το επίσημο πρωτόκολλο. Για κάθε λεπτομέρεια που δεν προβλέπεται στην παρούσα να απευθύνεστε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμ. Φυσικής Aγωγής ) , τηλ. 2513 503546.Επειδή μεγάλο μέρος της παρέλασης αποτελεί η παρέλαση των μαθητικών διμοιριών, δίπλα από την εξέδρα των επισήμων, θα υπάρχει χώρος εκπροσώπησης των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με ευθύνη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να οριστούν οι εκπρόσωποι των Σχολείων στο χώρο αυτό.

 

 

Διαβάστε επίσης