• 26 Απριλίου 2024,

Αισιόδοξη παραμένει η πρόεδρος – Έλλειμμα 400.000 ευρώ στην Αγία Μαρίνα

 Αισιόδοξη παραμένει η πρόεδρος – Έλλειμμα 400.000 ευρώ στην Αγία Μαρίνα

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους υπαλλήλους της πρόνοιας του δήμου Καβάλας ο έλεγχος στα οικονομικά του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» για το διάστημα 2008 έως 31 Ιουλίου 2012. Το χρέος που διαπιστώθηκε πλησιάζει τις 400.000 ευρώ και ίσως να καθιστά το μέλλον του ιδρύματος αβέβαιο.

Η πρόεδρος του ιδρύματος Λίτσας Γιαννίση μας ενημέρωσε ότι η ελεγκτική διαδικασία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά μέχρι το πρωί της Τρίτης εκείνη δεν είχε λάβει το πόρισμα. Περίπου 25 ημέρες διήρκησε ο έλεγχος και σύμφωνα με τις προβλέψεις της προέδρου το συνολικό ύψος του χρέους είναι το αναμενόμενο. Πρόκειται για τις οφειλές προς το ΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και των προσαυξήσεων, αλλά και τις οφειλές 65.00 ευρώ προς τους εργαζόμενους. Χρέη σε άλλους οφειλέτες δεν υπάρχουν.

Όπως όμως επεσήμανε η κ. Γιαννίση: «Οφείλουμε να αισιοδοξούμε παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ήταν επιτακτική ανάγκη και το πράξαμε, να έρθουμε σε επαφή με υπουργεία και με βουλευτές ώστε να ζητήσουμε στήριξη. Βρισκόμαστε εν αναμονή κάποιας λύσης. Επιπλέον, τίθεται σε εφαρμογή ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές προς το ΙΚΑ, η οποία εάν υλοποιηθεί τότε θα εξυπηρετήσει ιδιαιτέρως το ίδρυμα. Αυτό σημαίνει πως εάν ενταχθούμε στη ρύθμιση τότε θα πρέπει να καταβάλλουμε τις τρέχουσες οφειλές και τη δόση του διακανονισμού».

Η πρόεδρος κατόπιν των επικοινωνιών της με τα υπουργεία εργασίας και υγείας, αναμένει κάποια άμεση χρηματοδότηση. Ελαφρώς μειωμένος είναι ο αριθμός των φιλοξενούμενων του ιδρύματος, στοιχείο όμως που δε σχετίζεται με τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας του. Αναμένεται ότι τον επόμενο μήνα ο αριθμός θα επανέρθει στα φυσιολογικά όρια.

 

 

Διαβάστε επίσης