• 25 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Επιμένει η ελληνική κυβέρνηση στην δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών χωρίς όμως να περιγράφει ειδικότερα το όλο εγχείρημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την πρόσφατη ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη σε ημερίδα που έγινε στην Νέα Υόρκη. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Παγγαίου και ο Αγροτικός Σύλλογος Ορφανίου προσκάλεσαν στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλου. Του ζητούν να τον ενημερώσουν και να τους βοηθήσει σε σειρά αγροτικών προβλημάτων. Αναβάλλεται για δεύτερη φορά ο προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της ΒΦΛ, διαδικασία που προκαλεί η τράπεζα Αττικής. Χθες οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν με καθυστέρηση 9 ημερών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς υπέγραψε απόφαση κατεδάφισης πρόσφατου διώροφου αυθαιρέτου στην Αλυκή της Θάσου. Πρόκειται για αυθαίρετο που αλλοιώνει την εικόνα της περιοχής, το οποίο κατήγγειλε την περασμένη Άνοιξη και ο Δήμος Θάσου. Πληρώθηκε χθες το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τις μαθητικές μετακινήσεις Γενάρη-Φλεβάρη 2012. Συνεχίζει έτσι τις δωρεάν μετακινήσεις των μαθητών. Το Σάββατο στην Κομοτηνή γίνεται σύσκεψη εκπροσώπων της Περιφέρειας με εκπρόσωπους του Δήμου Καβάλας για το σχέδιο του Περιγιαλίου. Αυτό ανακοίνωσε κατά την επίσκεψη του χθες στην Ελευθερούπολη ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

 

Αύριο αποφασίζει τις επόμενες κινητοποιήσεις στην Καβάλα το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ μαζί με το συντονιστικό όργανο των λοιπών τοπικών φορέων. Χθες πορεία διαμαρτυρίας έκαναν και οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας. Σήμερα το πρωί ΠΑΣΕΒΕ και Λαϊκές Επιτροπές θα βρίσκονται στην εφορία Καβάλας. Το απόγευμα συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούπολης. 17χρονος τσιγγάνος από την Ξάνθη συνελήφθη χθες το πρωί επειδή νωρίτερα μπήκε σε κατάστημα στην οδό Τενέδου κι έκλεψε 220 ευρώ. Χθες το απόγευμα πυροτεχνουργός της Μεραρχίας εξουδετέρωσε παλαιό όλμο που βρέθηκε τυχαίο κοντά στο πεδίο βολής Κοκκινοχώματος. Μόνο έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας. Δεν πληρώθηκαν εργασία Σαββατοκύριακα και αργίες του 2011. Αποτυχημένη προσπάθεια κατάληψης του σχολείου τους έκαναν χθες μαθητές του 2ου Λυκείου. Τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Εκδήλωση για τα τρία χρόνια από την λειτουργία του πραγματοποιεί το απόγευμα η ανοιχτή θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ Κιβωτός. Ο Ιατρικός Σύλλογος οργανώνει εκδήλωση στην Δ. Βιβλιοθήκη για την μέρα ψυχικής υγείας και η «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας εκδήλωση στο «Αντιγόνη Βαλάκου» για την διατροφή των παιδιών. Στην παλιά Μουσική το Μουσικό σχολείο παρουσιάζει το έργο του Δραμινού συγγραφέα Βασίλη Τσιαμπούση. Ένα νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εγκρίθηκε πρόσφατα για το ΤΕΙ Καβάλας. Είναι το 6ο στη σειρά. Το πρόγραμμα θα αρχίσει τον Φεβρουάριο ενώ τα 5 προηγούμενα παρακολουθούν 150 περίπου άνθρωποι.

 

Με την Παναχαϊκή που αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, αγωνίζεται το απόγευμα ο ΑΟΚ. Στην αποστολή του ΑΟΚ που είναι ήδη στην Πάτρα ο Μιγιάτοβιτς και ο Καπνόπουλος. Εκτός αποστολής πάλι ο Πακάλτσης. Η Ένωση αρχίζει την Κυριακή στις 5 το απόγευμα τις υποχρεώσεις της στην Α1. Αντιμετωπίζει τον Ηλυσιακό. Στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λούσυ παρουσιάζεται η νέα ομάδα σε μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης