• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Ανυπόφορη κατάσταση στην εφορία

 Ανυπόφορη κατάσταση στην εφορία

Στιγμές έντασης δημιουργήθηκαν χθες το πρωί στην εφορία της Καβάλας στον 1ο όροφο του διοικητηρίου. Από την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας και για αρκετή ώρα, δημιουργήθηκε μία πολύ μεγάλη ουρά πολιτών που οι περισσότεροι ήθελαν να πληρώσουν την 1η ή τη 2η δόση για τον φόρο εισοδήματος.

Ρόλο έπαιξε η πολυήμερη απεργία των εφοριακών και το γεγονός ότι χθες οι Δ.Ο.Υ. λειτούργησαν πρώτη φορά από την περασμένη Τρίτη.

Όσοι πλήρωσαν χθες με βάση τα όσα ίσχυαν μέχρι χθες το μεσημέρι, γλύτωσαν τις προσαυξήσεις. Το γεγονός αυτό δημιούργησε επιπλέον κίνητρο στους πολίτες για να βρεθούν από το πρωί στην εφορία.

Εκεί όμως η κατάσταση ήταν πραγματικά ανυπόφορη, καθώς πέραν της μεγάλης ουράς, οι άνθρωποι στριμώχνονταν σε έναν σκοτεινό χώρο, όπου καλά – καλά δε μπορούσαν να πάρουν αναπνοή. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που δημιούργησε κι ο συνωστισμός, εφοριακοί ανέλαβαν να κλείσουν μία σωστή σειρά, άλλοι υπάλληλοι άνοιγαν πόρτες και παράθυρα, για να φτάνει στο χώρο της αναμονής εξωτερικός δροσερός αέρας.

Κι οι ίδιοι οι υπάλληλοι των εφοριών συμφωνούσαν με τις διαμαρτυρίες των πολιτών. Πολλοί μάλιστα από τους πολίτες δε μπορούσαν να περιμένουν όρθιοι υπό αυτές τις συνθήκες, έφευγαν βρίζοντας φανερά απογοητευμενοι. Άλλοι πάλι λέγανε ότι εφόσον η απεργία των εφοριακών διήρκεσε τρεις ημέρες, εξίσου τριήμερη έπρεπε να είναι και η παράταση που έδωσε το κράτος για την πληρωμή των υποχρεώσεων στην εφορία των πολιτών με ημερομηνία 30 Σεπτέμβρη.

Οι κινητοποιήσεις εν τω μεταξύ των εφοριακών έχουν σταματήσει, τουλάχιστον μέχρι ν΄ ανακοινωθούν τα επόμενα εισπρακτικά μέτρα. Η κίνηση χθες ήταν πολύ μεγάλη, κάτι που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί ακόμη και σήμερα. Το σημαντικότερο όμως ήταν η γενικότερη απογοήτευση που συναντούσε κανείς στον 1ο όροφο, είτε μιλούσε με τους εργαζόμενους της εφορίας, είτε με τους απλούς πολίτες.

 

Διαβάστε επίσης