• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Η βροχή «κατατρόπωσε» τον Ελύτη

 Η βροχή «κατατρόπωσε» τον Ελύτη

Μόνο ο ίδιος ο Παύλος Λεμοντζής μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της κακοδαιμονίας που τον πλήττει κάθε καλοκαίρι με αποτέλεσμα οι φεστιβαλικές συμμετοχές του να χαρακτηρίζονται από ατυχία. Οι πρόβες και η παρουσίαση της περσινής εκδήλωσης «Παπαδιαμάντη φως!» από την Ομάδα X-οδός, είχαν πραγματοποιηθεί με τον Παύλο να βρίσκεται είτε στο νοσοκομείο, είτε στο αναπηρικό καροτσάκι. Αφού λόγω κακοδαιμονίας, μια τζαμαρία είχε προκαλέσει σοβαρότατο ατύχημα με «θύμα» το αριστερό του πόδι.

Φέτος πάλι, τα τερτίπια του καιρού και η απρόσκλητη βροχή κατατρόπωσε την εκδήλωση «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική», το Λαϊκό Ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη που επρόκειτο να ερμηνεύσουν τα μέλη της μικτής πολυφωνικής χορωδίας του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου το βράδυ του Σαββάτου στο Κάστρο. Η εκδήλωση λόγου – μουσικής – εικόνας αν και άρχισε κανονικά και μάλιστα ακριβώς στην ώρα της, αναγκαστικά σταμάτησε στα μισά εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Ο Παύλος Λεμοντζής είχε δουλέψει φιλότιμα για την προετοιμασία της εκδήλωσης. Πολλές ήταν οι πρόβες που πραγματοποίησαν ο μουσικός Θόδωρος Κατάκαλος, η μαέστρος Μαρία Σγουρίδου και τα μέλη της χορωδίας προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό ένα θεατρικό αναλόγιο αφιερωμένο στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη, «Άξιον Εστί». Αρκετή προσπάθεια φυσικά απαίτησε και το μοντάρισμα του βίντεο που θα προβάλλονταν μέσω προτζέκτορα, με εικόνες και μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα της ζωής του ποιητή.

Αν και η εκδήλωση λοιπόν άρχισε κανονικά, έστω και με λιγοστό κοινό αφού ο καιρός στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας, ωστόσο μισή ώρα μετά οι ψιχάλες δυνάμωσαν. Τόσο ο Θόδωρος Κατάκαλος όσο και οι τεχνικοί προσπαθούσαν να προστατεύσουν τον εξοπλισμό τους χρησιμοποιώντας όποιο μέσο διέθεταν. Ο Παύλος Λεμοντζής ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι τα κομμάτια της αφήγησης θα παραλείπονταν προκειμένου να ακουστεί τουλάχιστον το μουσικό μέρος από τα μέλη της χορωδίας. Προφανώς η ατυχία δε θα εξαντλούνταν εάν δεν «εξολοθρεύονταν» εντελώς η εκδήλωση. Κάτι που τελικά ίσχυσε.

Όταν πλέον οι ανοιχτές ομπρέλες του κοινού δεν ήταν αρκετές λόγω της δυνατής βροχής, ο Παύλος ζήτησε συγνώμη για την αναγκαστική αναβολή. Υποσχέθηκε δε πως η εκδήλωση θα επαναπρογραμματισθεί στο προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να μην πάει χαμένος ο φιλότιμος κόπος τόσων ανθρώπων. Εξάλλου, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης φεστιβαλικής εκδηλώσεως άνετα μπορεί να φιλοξενηθεί σε στεγασμένο χώρο κι άρα να προσφέρει στο κοινό μια θαυμάσια φθινοπωρινή ή ακόμη και χειμερινή εμπειρία. Καλή διάθεση και πνεύμα συνεργασίας απλά απαιτείται κι όλα τα υπόλοιπα διορθώνονται!

 ΒΟΥΛΑ ΘΑΣΙΤΟΥ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Διαβάστε επίσης