Απεργούν όλοι στο ΙΚΑ Καβάλας

 Απεργούν όλοι στο ΙΚΑ Καβάλας

Άδειο από προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους, ήταν χθες το ΙΚΑ Καβάλας. Η χθεσινή απεργία ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτήν της Δευτέρας. Χθες Τρίτη αλλά και σήμερα Τετάρτη απεργούν άπαντες. Οι γιατροί που απεργούν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, το διοικητικό προσωπικό και οι νοσηλευτές του ΕΟΠΥΥ Καβάλας.

Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη, γι΄ αυτό και ουσιαστικά ο ΕΟΠΥΥ Καβάλας, λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας, πρωί και απόγευμα.

Χθες επηρεάστηκαν οι επιτροπές ΚΕΠΑ. Κάποιοι έπρεπε να έρθουν από την πόλη των Σερρών για τη συνεδρίαση της επιτροπής, αλλά οι περισσότεροι ενημερώθηκαν και δεν ξεκίνησαν καν να έρθουν στην Καβάλα.

Ο προϊστάμενος του ΕΟΠΥΥ Καβάλας Ηλίας Καζόπουλος είπε για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οφείλονται στην κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα και στον οργανισμό, τα εξής: «Και χθες και σήμερα οι γιατροί μας απεργούνε και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό, περίπου 90%. Βέβαια σήμερα (χθες) είναι πιο δύσκολη η κατάσταση, γιατί συγχρόνως απεργούν και οι νοσηλευτές που δεν απεργούσαν τη Δευτέρα και οι διοικητικοί υπάλληλοι, οπότε το πρόβλημα είναι πιο αυξημένο. Δε μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα, εκτός από το να εξυπηρετούμε επείγοντα περιστατικά, για τα οποία υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό ασφαλείας. Οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων (γιατρών), αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία και μάλιστα μέχρι την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου».

ΕΡ: Οι επιτροπές ΚΕΠΑ επηρεάζονται από τις απεργιακές κινητοποιήσεις;

ΑΠ: «Οπωσδήποτε επηρεάζονται και μάλιστα σήμερα είχαμε μία δευτεροβάθμια και ήταν όλοι οι άνθρωποι από τις Σέρρες, ευτυχώς όμως προλάβαμε «στο φτερό» – μπορώ να πω – και ειδοποιήσαμε μερικούς. Μόνο 4-5 δεν ειδοποιηθήκανε ή ειδοποιηθήκανε όταν ερχόντανε στην Καβάλα κι ακυρώθηκε η επιτροπή.

Ν΄ αναφέρουμε πως τώρα ίσως είναι η πρώτη φορά που στην Καβάλα ακυρώνεται επιτροπή. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα – σ΄ άλλους νομούς είχαμε συχνές ακυρώσεις – κι έχουμε πάρει εντολή όταν τελειώσει η απεργία θα προγραμματιστούν αμέσως οι επιτροπές αυτές».

 

Διαβάστε επίσης