• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Κλείνει η αγορά της Χρυσούπολης για λόγους διαμαρτυρίας

 Κλείνει η αγορά της Χρυσούπολης για λόγους διαμαρτυρίας

Μία μεγάλη διαμαρτυρία ετοιμάζεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα στη Χρυσούπολη, για την οποία ήδη εργάζονται η Ένωση Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Χρυσούπολης. Θα είναι μία μεγάλη διαμαρτυρία κυρίως των επαγγελματιών της Χρυσούπολης, στην οποία όμως θα συμμετάσχουν πολλοί άλλοι φορείς του Νέστου, που παρακολουθούν τελευταία διάφορα σενάρια ν΄ αναπτύσσονται, από το πιο σύνηθες, η διακοπή λειτουργίας της εφορίας στη Χρυσούπολη, μέχρι το πιο περίπλοκο το κλείσιμο του κέντρου υγείας στην ίδια περιοχή.

Η απόφαση πάρθηκε πριν από λίγες μέρες. Ήδη κυκλοφόρησαν σχετικές ανακοινώσεις, χέρι – χέρι στην πόλη της Χρυσούπολης και σ΄ όλη την επαρχία Νέστου.

Η ανακοίνωση σημειώνει τα εξής: «Κλείνουμε όλοι τα καταστήματά μας, τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 9.00 το πρωί. Διαμαρτυρόμαστε για το κλείσιμο της εφορίας, του ΙΚΑ, του Κέντρου Υγείας, του Γραφείου του ΟΑΕΔ. Λέμε όχι στα νέα επώδυνα οικονομικά μέτρα που πλήττουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή στη φορολόγηση του 35%.

Λέμε όχι στην ερήμωση της πόλης μας, όχι στο αβέβαιο μέλλον των παιδιών μας, στον τόπο μας. Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Νέστου σε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 9.00 το πρωί, με σκοπό να κατευθυνθούμε προς την εφορία και το ΙΚΑ Χρυσούπολης για συμβολική κατάληψή τους.

Στη διαμαρτυρία μας καλούμε να μας συμπαρασταθούν οι βουλευτές, η περιφέρεια, ο δήμος Νέστου, η εκκλησία, και κάθε παράγοντας της διοίκησης του τόπου, ώστε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα μιας περιοχής αναπτυσσόμενης και όχι τελούσης υπό διάλυση».

Σημειώνουμε ότι προχθές στο δημαρχείο Χρυσούπολης, βρέθηκαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΙΚΑ. Επρόκειτο για εργαζόμενους στο ΙΚΑ Χρυσούπολης, αλλά κι εκπρόσωπο του συλλόγου εργαζομένων στο ΙΚΑ σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σ΄ αυτή τη συνάντηση με το δήμαρχο Σ. Μιχαηλίδη, ξεκαθάρισε το τι έχει συμβεί. Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, για το ΙΚΑ και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε αυτό, στις 21 Σεπτέμβρη, παρουσιάστηκε πρόταση ανασυγκρότησης η οποία προβλέπει κατάργηση του γραφείου ΙΚΑ στη Χρυσούπολη. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους προς τη συγκεκριμένη πρόταση ανασυγκρότησης, που προβλέπει και άλλες καταργήσεις γραφείων του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα να μην υλοποιηθεί ποτέ.

«Αντιστεκόμαστε να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του ΙΚΑ», είπαν στο Σ. Μιχαηλίδη εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Από την πλευρά του δήμαρχος Χρυσούπολης απάντησε ότι «για τη Χρυσούπολη το θέμα λειτουργίας γραφείου του ΙΚΑ, είναι θέμα ύψιστης σημασίας. Δεν δεχόμαστε ούτε καν να υποβιβασθεί η λειτουργία του. Τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη κίνηση», συμπλήρωσε ο Σ. Μιχαηλίδης, που επεσήμανε «αντιθέτως το γραφείο του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη πρέπει να ενισχυθεί με περισσότερους υπαλλήλους. Εάν χρειασθεί μπορούμε ως δήμος Νέστου να εξασφαλίσουμε εμείς στέγη στο ΙΚΑ για να παραμείνει στη Χρυσούπολη, αν και – όπως σημείωσε – τα ετήσια έξοδα λειτουργίας του γραφείου του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη, είναι μόλις 15.000 ευρώ».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουνε στενή συνεργασία από δω και πέρα.

 

Διαβάστε επίσης