• 22 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Παρά την παρέμβαση του Παπακοσμά δε θα εξασφαλιστούν σύντομα πόροι για την Αγία Μαρίνα

 Παρά την παρέμβαση του Παπακοσμά  δε θα εξασφαλιστούν σύντομα πόροι για την Αγία Μαρίνα

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αποδείχθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας. Νωρίτερα το προσωπικό επισκέφθηκε και το γραφείο του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπακοσμά, από όπου κι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το γραφείο του καβαλιώτη Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ερωτώμενος χθες το πρωί ο κ. Παπακοσμάς εξήγησε ότι οι εργαζόμενοι του ιδρύματος επισκέφθηκαν το γραφείο του ζητώντας και τη συμπαράσταση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και να καταβληθούν οι μισθοί τους. Παράλληλα όμως ζήτησαν να συνεχιστεί και η λειτουργία της Αγίας Μαρίνας. «Από κοινού εξετάσαμε τους τρόπους αποπληρωμής ορισμένων οφειλών μέσω της περιφερειακής αυτοδιοικήσεως, αφού και στο παρελθόν η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση χρηματοδοτούσε το ίδρυμα με μεγάλα ποσά. Στην πορεία και λόγω της οικονομικής κρίσεως τα ποσά ελαττώθηκαν από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Εκείνο που εξετάσαμε ήταν η ενεργοποίηση κάποιων κωδικών χρηματοδότησης κυρίως από το κρατικό λαχείο, κάτι που πραγματοποιούνταν έως και το 2008.

Σε επικοινωνία που υπήρξε με τον Υφυπουργό Εργασίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως γνώριζε το θέμα από την πλευρά της διοικήσεως και κρατούσε στα χέρια του σχετική επιστολή. Από το γραφείο μου αποστείλαμε και τις θέσεις των εργαζομένων. Αποφασίστηκε να οριστεί μια άμεση συνάντηση προκειμένου να εξασφαλισθεί τρόπος χρηματοδότησης μέσω κάποιου υπουργείου. Προσωπικά υποσχέθηκα πως θα θέσω το θέμα προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, ώστε να ενεργοποιηθεί η εκταμίευση των χρημάτων που οφείλει να καταβάλει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Επίσης, κάλεσα τους εργαζόμενους να λύσουν την επίσχεση εργασίας αφού το κύριο μέλημα όλων είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων του ιδρύματος. Το θέμα της Αγίας Μαρίνας θα πρέπει να το αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία. Δυστυχώς, η εύκολη και γρήγορη χρηματοδότηση του ιδρύματος δεν είναι κάτι που θα εξασφαλιστεί σύντομα», συμπλήρωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ Κώστας Παπακοσμάς.

 

 

Διαβάστε επίσης