• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Πασχαλίδης – Τουμανίδης στο υπουργείο εσωτερικών

 Πασχαλίδης – Τουμανίδης στο υπουργείο εσωτερικών

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Χαράλαμπος Τουμανίδης, βρέθηκαν μαζί χθες το πρωί στην Αθήνα στο υπουργείο εσωτερικών. Αναζήτησαν συγκεκριμένες πληροφορίες για την πληρωμή των μαθητικών μετακινήσεων, της σχολικής περιόδου 2011 – 2012. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Πασχαλίδης με το Χαράλαμπο Τουμανίδη συζήτησαν το πρόβλημα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου αυτού. Εκεί έμαθαν ότι πρόθεση του υπουργείου είναι τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΧΙ να πληρώνονται μια φορά κάθε μήνα, χρήματα που κυρίως θ΄ αφορούν την αποπληρωμή του προηγούμενου χρέους, της σχολικής περιόδου 2011-12.

Ταυτόχρονα θα εισπράττουν μια φορά κάθε μήνα ένα μικρό ποσό για τις μαθητικές μεταφορές της νέας σχολικής περιόδου.

Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας θα εισπράξει όλο το ποσό των μετακινήσεων Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου εντός των ημερών. Φέρεται να ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που πήρε στη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο εσωτερικών, αρκεί βέβαια το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί.

Υπό τις ίδιες συνθήκες άρχισε να εκτελεί μαθητικές μετακινήσεις χωρίς εισιτήριο και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σάμου. Χθες όμως στην Αθήνα έγινε μεγάλη μαθητική πορεία για τον ίδιο λόγο αφού στην πρωτεύουσα οι μαθητές πληρώνουν κανονικά εισιτήριο, στα λεωφορεία στα οποία επιβιβάζονται.

Όσον αφορά το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, τα δεδομένα γι΄ αυτό δεν άλλαξαν. Το αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας αναμένεται να πληρωθεί ένα μέρος των χρημάτων που του οφείλει το κράτος το δεύτερο 15θήμερο Οκτωβρίου. Απορρίπτει κάθε ιδέα να ξαναρχίσει δωρεάν μαθητικές μετακινήσεις υπό αυτές τις συνθήκες, αφού όπως έλεγε και λέει ο Σ. Γιοβανάκης, πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, οι δωρεάν μαθητικές μετακινήσεις μπορούν να ξαναρχίσουν όταν το κράτος καταφέρει και πληρώσει τουλάχιστον το 50% των χρημάτων που οφείλει στην επιχείρηση στην οποία προεδρεύει.

 

Διαβάστε επίσης