• 4 Μαΐου 2024,

Έκλεισε το κυλικείο του 12ου Δημοτικού Σχολείου!

 Έκλεισε το κυλικείο του 12ου Δημοτικού Σχολείου!

Mετά από μία πολυετή περίοδο κανονικής λειτουργίας έπαψε να υπάρχει εδώ και λίγες ημέρες το κυλικείου που εξυπηρετεί τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 12ου δημοτικού σχολείου στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, ενός από τα μεγαλύτερα δημοτικά σχολεία της Καβάλας, που φιλοξενεί καθημερινά περίπου 150 παιδιά.

Η υπεύθυνη του κυλικείου φρόντισε να ενημερώσει – όπως προβλέπεται – και τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή. Εξήγησε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και με την κίνηση που υπάρχει αυτή την περίοδο στο κυλικείο, η επιχείρηση παρουσίαζε ζημία. Αποχωρεί λοιπόν καθώς ενοχλείται όχι τόσο από το ενοίκιο, αφού το ποσό που πλήρωνε ήταν 1000 ευρώ, σε ετήσια βάση, όσο από τις εισφορές στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), μια κι έπρεπε να πληρώνει σε αυτό, περίπου 600 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία η σχολική επιτροπή θα προχωρήσει από την αρχή για να βρει νέο ιδιώτη που θ΄ αναλάβει να ξαναλειτουργήσει το κυλικείου στο 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας.

Όλα αυτά οφείλονται στην οικονομική κρίση. Στο γεγονός ότι οι μαθητές φέρνουν στο σχολείο τρόφιμα από το σπίτι. Ψωνίζουν κάθε φορά και λιγότερο από το κυλικείο του σχολείου τους.

Από την άλλη πλευρά ακόμη κι αν το ενοίκιο είναι μικρό. Πολλές φορές μάλιστα οι σχολικές επιτροπές το μειώνουν περαιτέρω, για να διευκολυνουν τον επαγγελματία, υπάρχουν άλλες ανελαστικές δαπάνες που κάνουν την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που συμβαίνει στο 12ο δημοτικό σχολείο Καβάλας, αφού ίδια προβλήματα – κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης – αντιμετωπίζουν όλα σχεδόν τα κυλικεία στα γυμνάσια και λύκεια στην πόλη της Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης