• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

«Περιμετρική» φωτιά! – Τέθηκε υπό έλεγχο

 «Περιμετρική» φωτιά! – Τέθηκε υπό έλεγχο

Δύο περίπου ώρες μετά την έναρξη της, τέθηκε υπό έλεγχο η χθεσινή φωτιά στη Χωράφα. Φυλάσσονταν όλη τη νύχτα. Υπάρχουν καταγγελίες ότι από την περιοχή απομακρύνθηκε βιαστικά δίκυκλο με δύο άτομα. Η συγκεκριμένη πληροφορία δόθηκε στην Π.Υ. Καβάλας και στην Αστυνομία από κατοίκους της Χωράφας, αφορά το χρονικό διάστημα λίγο πριν την εκδήλωση της φωτιάς. Υπάρχουν μαρτυρίες με τα χαρακτηριστικά των ατόμων και του δικύκλου, όχι όμως ο αριθμός κυκλοφορίας. Η φωτιά έκαψε 40 στρέμματα περίπου δασικής έκτασης όπου κυρίως υπήρχαν πεύκα, τα οποία δεν κάηκαν στην φωτιά του 1985. Κατά περίεργο τρόπο η φωτιά ακολούθησε την διαδρομή που πάνω κάτω θα ακολουθήσει (ή τουλάχιστον αυτό προτείνουν οι μελετητές) το β’ τμήμα της Περιμετρικής οδού. Το γεγονός δεν περνά απαρατήρητο από τους κατοίκους της περιοχής και τους παράγοντες που ασχολούνται με το όλο θέμα.

Η φωτιά άρχισε στις 5.15 χθες το απόγευμα πλησίον του Κόντη. Μέσα στο δάσος, σε μικρή απόσταση (περίπου 100 μέτρων) από τον συνοικιακό δρόμο. Λόγω του αέρα η φωτιά εξαπλώθηκε προς τον βορρά, δηλαδή προς τον Κουλέ. Πάλι ο αέρας βοήθησε την φωτιά να επεκταθεί στην περιοχή πάνω από τα Πλατανάκια, ανατολικά και κάτω από τον Κουλέ. Στο σημείο έσπευσαν πολλοί εθελοντές- απλοί πολίτες. Η Πυροσβεστική συντονίστηκε με καθυστέρηση εξ αιτίας του ότι δυνάμεις της βρίσκονταν στην φωτιά της προηγούμενης μέρας στις Κρηνίδες. Οι πρώτες προσπάθειες η φωτιά να αντιμετωπιστεί από χαμηλά δεν είχαν αποτέλεσμα αφού αυτή «έτρεχε» προς τα πάνω. Κάποια στιγμή μάλιστα φάνηκε να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Απείλησε την ευρύτερη περιοχή της Χωράφας. Άρχισε να κατηφορίζει προς τα Πλατανάκια και το Περιγιάλι. Ξαφνικά όμως ο αέρας «γύρισε» κι αυτό βοήθησε σημαντικά ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί άλλο. Στο μεταξύ έσπευσαν στο σημείο εθελοντικές ομάδες αλλά και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Τότε με την βοήθεια και των εναέριων μέσων η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο (περίπου στις 7.30 το απόγευμα).

Στο σημείο βρέθηκαν 7 οχήματα της Π.Υ. και 40 άνδρες. Εθελοντικές ομάδες. Προσωπικό του Δήμου Καβάλας, αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και πάρα πολλοί απλοί πολίτες. Ρίψεις νερού έκαναν τα Πετζετέλ αλλά και το ελικόπτερο που ήρθε στην Καβάλα από την Αλεξανδρούπολη. Αργότερα την περιοχή επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Στο σημείο έσπευσαν επίσης αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς κτλ.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης