• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Πετυχημένη διαμαρτυρία στη Χρυσούπολη

 Πετυχημένη διαμαρτυρία στη Χρυσούπολη

Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων της Χρυσούπολης χθες το πρωί. Τα καταστήματα έκλεισαν, οι υπηρεσίες υπολειτούργησαν, 300 περίπου άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ηρώων.

Εκεί διατυπώθηκε ισχυρή διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση για την προσπάθεια υποβάθμισης της επαρχίας Νέστου και ειδικότερα της Χρυσούπολης.

Παραδείγματα πολλά. Η Εφορία της Χρυσούπολης, οι φήμες σχετικά με το μέλλον του γραφείου ΙΚΑ Χρυσούπολης, αλλά και το Ειρηνοδικείο Νέστου.

Η χθεσινή κινητοποίηση οργανώθηκε από τους επαγγελματίες της Χρυσούπολης. Όλα σχεδόν τα καταστήματα χθες το πρωί ήταν κλειστά, έστω προσωρινά, με εξαίρεση κάποιες λίγες καφετερίες και καφενεία.

Η Ευαγγελία Καχέλου εκπροσωπώντας τον εμπορικό κόσμο της Χρυσούπολης, δήλωσε ευχαριστημένη από τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση. Διάβασε στη συγκεντρωση διαμαρτυρίας το ψήφισμα των επαγγελματιών και βιοτεχνών.

Σ΄ αυτήν τη συγκέντρωση συμμετείχαν οι βουλευτές: Πασχαλίδης, Κλειτσιώτη, οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς, Παπακοσμάς, φυσικά ο δήμαρχος Νέστου Σ. Μιχαηλίδης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων φορέων της περιοχής. Παρόν ήταν επίσης και το Επιμελητήριο Καβάλας με το Γιάννη Παναγιωτίδη, αλλά κι ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Νομού Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης.

Ο Σ. Μιχαηλίδης είπε ότι οι εκπρόσωποι των υπουργείων στην Αθήνα κοιμούνται όρθιοι. Είπε επίσης ότι η Χρυσούπολη είναι το καλό παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν. Εάν χρειαστεί θ΄ αντιδράσουμε πιο δυναμικά.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, είπε από το μικρόφωνο ο Αρχέλαος Γρανάς. Ενώ οι Γ. Πασχαλίδης και Ντ. Κλειτσιώτης είπαν με έμφαση ότι δεν είναι δυνατόν να διασωθεί η οικονομική υπηρεσία της Χρυσούπολης γι΄ αυτό και οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι να μείνει ένας ή και δύο υπάλληλοι και να λειτουργεί στη Χρυσούπολη, όταν καταργηθεί η Δ.Ο.Υ. ένα καινούριο σύστημα εφοριακού γραφείου, κάτι σαν κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών.

Ο Γ. Πασχαλίδης ισχυρίσθηκε ότι θα υποβαθμισθεί αλλά θα διασωθεί το γραφείο του ΙΚΑ Καβάλας, για να υπάρξει παρέμβαση αμέσως μετά από τον κ. Σ. Μιχαηλίδη, που σημείωσε ότι η Χρυσούπολη δε θέλει ούτε κατάργηση, ούτε υποβάθμιση, των σημερινών παρεχόμενων υπηρεσιών του ΙΚΑ στην περιοχή.

Μετά τις ομιλίες όσοι συγκεντρώθηκαν, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του γραφείου του ΙΚΑ Χρυσούπολης και της εφορίας.

 

ΣΥΡΙΖΑ Επαρχίας Νέστου

Η ελληνική κοινωνία αγανακτεί. Η κρίση, η ανεργία, η εσωτερική υποτίμηση των αξιών, η συνεχής υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου είναι δεδομένη και οι διαχειριστές της διαφθοράς, οι συντελεστές του ελληνικού χρέους και διάλυσης της κοινωνικής μέριμνας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν ότι δήθεν με την άκρατη πολιτική λιτότητας και τα επικοινωνιακά παιχνίδια τους θα μας ΣΩΣΟΥΝ.

Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής και οικονομικής ρεμούλας σηκώνουν κεφάλι ακροδεξιές και νεοναζιστικές δυνάμεις, οι οποίες ενώ στην πραγματικότητα είναι το δεκανίκι αυτού του συστήματος της διαφθοράς, προσπαθούν με τον αχρείο λαϊκισμό, τα ψευτοδιλήμματα, το φόβο και τις εγκληματικές επιθέσεις να δείξουν ότι δήθεν υπηρετούν τους «Έλληνες». Ουσιαστικά υπηρετούν το σύστημα της χρεοκοπίας, τον κοινωνικό φόβο, την κοινωνική διαίρεση, το φασισμό.

Θύμα αυτής της θολής κατάστασης και των άτακτων εγχειρημάτων, δήθεν να ξεπεράσουμε την κρίση, της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Κουβέλης είναι και η πόλη μας, η Χρυσούπολη, η επαρχία Νέστου.

Επιδιώκουν στο όνομα της μείωσης των κρατικών δαπανών και της δήθεν εξυγίανσης – μεταρρύθμισης του κρατικού μηχανισμού , χωρίς καμμία οργάνωση εκ των προτέρων, να μεταφέρουν τις υπηρεσίες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Ειρηνοδικείο στην ΚΑΒΑΛΑ και το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας.

Αυτή η απομάκρυνση των υπηρεσιών από την επαρχία μας θα απογυμνώσει και θα συρρικνώσει την τοπική οικονομία και θα επιβαρύνει τους συνδημότες μας με επιπλεον έξοδα και χάσιμο πολύτιμου χρόνου. Αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νέστου δε δέχεται την απομακρυνση των υπηρεσιών. Στηρίζει μαζί με τους τοπικούς φορείς και το λαό την παραμονή των υπηρεσιών στην πόλη μας.

Η ενεργοποίηση και συνειδητοποίηση των πολιτών, των νέων ανέργων, των ανέργων των εργαζομένων, των αγροτών της επαρχίας Νέστου κατά του πελατειακού συστήματος (ρουσφετιού), της διαφθοράς και των κοινωνικών και πολιτιστικών προβλημάτων θα αποτελέσει ΦΡΑΓΜΟ στις κάθε είδους ΑΠΕΙΛΕΣ της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ – ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Νέστου είναι και θα είναι κοντά και δίπλα σε κάθε κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της επαρχίας μας, κοντά στα προβλήματα του κάθε χωριού και της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης