• 3 Μαΐου 2024,

Φήμες για νέα μείωση έκτακτων καθηγητών στο ΤΕΙ

 Φήμες για νέα μείωση έκτακτων καθηγητών στο ΤΕΙ

Εντός των ημερών το ΤΕΙ Καβάλας αναμένει την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, σχετικά με τα χρήματα που αφορούν τους εποχιακούς καθηγητές του ιδρύματος.

Πρόκειται για τους έκτακτους καθηγητές του ΤΕΙ Καβάλας, που κάθε χρόνο είναι όλο και λιγότεροι.

Στο ίδρυμα υπάρχουν ήδη αρκετές φήμες ότι φέτος τα χρήματα θα είναι λιγότερα και οι περικοπή και των έκτακτων καθηγητών και των μαθημάτων θα συνεχιστεί όπως ξεκίνησε το 2010.

Σ΄ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τότε ανακύπτει ένα σοβαρό πρόβλημα για το εκπαιδευτικό έργο του ΤΕΙ Καβάλας, θέμα που προβληματίζει ιδιαίτερα και τη διοίκηση του ιδρύματος.

Στο μεταξύ στο ΤΕΙ Καβάλας διαπιστώνεται κάθε μέρα κοσμοσυρροή, αφου οι νέοι σπουδαστές του ιδρύματος δημιούργησαν μεγάλη κίνηση, έφεραν ζωντάνια στο ίδρυμα.

Τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά, όπως επίσης και τα εργαστήρια.

Θα υπάρξει πρόβλημα εάν γίνει νέα περικοπή των χρημάτων για τους έκτακτους καθηγητές καθώς πέραν των όλων των άλλων, υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες στην Καβάλα που είχανε εισόδημα ως εποχιακοί προσωπικό του ΤΕΙ.

Από την πλευρά των κινητοποιήσεων δεν υπάρχουν νεότερα καθώς η κατάσταση στο ΤΕΙ είναι ιδιαίτερα ήσυχη.

Αυτό που όλοι περιμένουν είναι πως θ΄ αντιμετωπισθεί το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ, το οποίο γενικά ως τώρα, εισπράττει πολύ λιγότερα χρήματα, απ΄ ότι η διοίκησή του υπολόγιζε.

 

 

Διαβάστε επίσης