• 24 Απριλίου 2024,

Ενωση: Σήμερα το Δ. Σ του ΕΣΑΚΕ αποφασίζει για την έναρξη – Ξεκίνημα με το δεξί για ΓΣΕ και Αγία Βαρβάρα

 Ενωση: Σήμερα το Δ. Σ του ΕΣΑΚΕ αποφασίζει για την έναρξη – Ξεκίνημα με το δεξί για ΓΣΕ και Αγία Βαρβάρα

Η Ενωση μετά το φιλικό ματς με τον Ερμή Λαγκαδά το περασμένο Σάββατο, περιμένει τις εξελίξεις όσον αφορά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Χθες οι παίκτες του Κρις Χουγκάζ προπονήθηκαν το απόγευμα ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς, ο Στεφανίδης, ο Κόλεμαν και ο Μίτροβιτς. Ο Χουγκάζ δεν τους χρησιμοποίησε στο φιλικό με τον Ερμή, προκειμένου να τους προφυλάξει για τη συνέχεια. Η κατάσταση τους μέρα με τη μέρα βελτιώνεται. Επίσης και του νεαρού Αράπη που υποφέρει εδώ και αρκετό καιρό από διάστρεμμα β` βαθμού.

Η Ενωση προετοιμάζεται πάντως σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Ο Χουγκάζ έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα με τον Ερμή, κυρίως στο β` μέρος. Ο Πάνος πήρε περισσότερες προσπάθειες και έδειξε ότι συνεχίζει να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα.

Ο Φίαρς επανήλθε σε αγωνιστική δράση, αφού δεν αγωνίστηκε στο ματς κυπέλλου με το Ρέθυμνο. Το πρωτάθλημα όποτε και να αρχίσει ο Φίαρς θα είναι κανονικά στη διάθεση του Χουγκάζ.

Εν τω μεταξύ η Ενωση, προετοιμάζεται για την επίσημη παρουσίαση της ομάδας που θα γίνει την Τετάρτη στις 20.00, στο ξενοδοχείο «Lusy». Θα παρουσιαστεί το ρόστερ της ομάδας με κάθε λεπτομέρεια αλλά και το προπονητικό τιμ. Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και θα πάρει την απόφαση αν θα συνεχιστεί η αποχή από το πρωτάθλημα της Α1 η το Σαββατοκύριακο θα έχουμε δράση. Στην Αθήνα θα παραβρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ενωσης, Κώστας Παπακωνσταντίνου.

Ξεκίνημα με το δεξί για ΓΣΕ και Αγία Βαρβάρα

Μεγάλες εκτός έδρας νίκες πέτυχαν ο ΓΣΕ και η Αγία Βαρβάρα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ` Εθνικής.

Ο ΓΣΕ κέρδισε μέσα στον Ορφέα Νέου Σκοπού με 63-62. Πέρασε από μια δύσκολη έδρα, έχοντας κορυφαίο τον Βασίλη Μουλάκη που πέτυχε 20 πόντους με 3 τρίποντα. Η ομάδα του Στράτου Καγιάογλου προηγήθηκε μέχρι και 15 πόντους. Εκτός από τον Μουλάκη που πέτυχε 20 πόντους, τους υπόλοιπους πέτυχαν: Κακλαμάνος 2, Υφαντόπουλος 2, Μαρουλάκης 2, Στεφανίδης 6, Κ. Δενδρινός 11(2), Σκαρλάτος 2, Κουτσογιάννης 8, Κηπουρός 10, Α. Δενδρινός. Η νίκη έχει σημασία για την ομάδα της Ελευθερούπολης, από τη στιγμή που ο Ορφέας Νέου Σκοπού έχει τάσεις να πρωταγωνιστήσει.

Ο Δημήτρης Αθανασιάδης και ο Σταύρος Κουμλέλης ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της νίκης που πέτυχε η Αγία Βαρβάρα μέσα στην Αναγέννηση Φλόγας με 71-66. Ο Αθανασιάδης πέτυχε 26 πόντους και ο Κουμλέλης 20. Το συγκρότημα του Λάκη Παπαδόπουλου ήταν μπροστά στο σκορ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τους υπόλοιπους πόντους πέτυχαν οι: Καρατσομπάνης 6, Κάτσικας 3(1), Χαριζάνης 10, Φασουλάς 6. Συμμετοχή οι: Παπαζώτος, Μπαναβάκης, Σκοπίδης, Ντιμπ, Μητρούλης, Χρυσαφούδης.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής.

Αναγέννηση Φλόγα- Αγία Βαρβάρα 61-71

ΧΑΝΘ- Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου 83-50

Ορφέας Νέου Σκοπού- ΓΣΕ 62-63

Μαντουλίδης- Μακεδονικός 61-65 παράταση

ΓΑΣ Κομοτηνής- Απόλλων Καλαμαριάς 79-68

Μακάμπη- Τιτάνες Δράμας 75-66

Ρεπό είχε η ομάδα του Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ο ΓΣΕ θα φιλοξενήσει στην Ελευθερούπολη τη ΧΑΝΘ και η Αγία Βαρβάρα στα Ποταμούδια, τον Μαρμαρά Χαλκιδικής.

 

Διαβάστε επίσης