• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Οριστική φαίνεται να είναι η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Χρυσούπολης. Χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Θανάσης Αθανασίου πληροφορήθηκε από το γραφείο του Υπουργού ότι η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά. Η απόφαση εγκρίθηκε από το ΣτΕ κι έτσι πήρε τον δρόμο για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Υπάρχουν ελπίδες στη Χρυσούπολη να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Μεταβατικό Εφετείο. 5 εργαζόμενοι στον ενδιάμεσο φορέα της ΑΜΘ ΔΕΣ-ΜΟ απολύονται λόγω έλλειψης χρημάτων. Ένας εξ αυτών εργάζεται στο Επιμελητήριο ως εκπρόσωπος του ΔΕΣΜΟΥ στον Νομό Καβάλας. Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα οικονομικά του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώνει χρέη πολύ μεγάλα με αποτέλεσμα το μέλλον του ιδρύματος να είναι αβέβαιο. Η διοίκηση της «Αγίας Μαρίνας» έστειλε επιστολή ζητώντας χρήματα από τον Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Πιθανόν αύριο να πληρωθούν τις μαθητικές μεταφορές Γενάρη-Φλεβάρη τα ΚΤΕΛ της Καβάλας. Εντός του μήνα θα ιδρυθεί στη Θάσο Τουριστικός Οργανισμός. Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Θάσου με την συμμετοχή φορέων του νησιού και του Επιμελητηρίου της Καβάλας. Προγραμματίζεται ανεξάρτητη συμμετοχή της Θάσου στις τουριστικές εκθέσεις Σόφιας, Βουκουρεστίου, Βουδαπέστης, Κωνσταντινούπολης.

 

300 περίπου εργαζόμενοι της Καβάλας διαδήλωσαν χθες κατά της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Έβαλαν ζωγραφισμένα λουκέτα έξω από τα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Στις 12.30 στην πλατεία Καπνεργάτη συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Στις 6.30 το απόγευμα συλλαλητήριο για τον ίδιο λόγο από το ΠΑΜΕ στην πλατεία. Την Ελευθερούπολη θα επισκεφθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου. Έντονες είναι οι φήμες ότι λόγω περιορισμού πιστώσεων οι έκτακτοι καθηγητές του ΤΕΙ Καβάλας φέτος θα είναι λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εντός της εβδομάδας θα πληρωθούν τα επιδόματα τα ΑμΕΑ Νομού Καβάλας. Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ Καβάλας έκανε ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. Σήμερα το απόγευμα γενική συνέλευση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων Νομού Καβάλας.

 

Από την 1η Νοέμβρη θα αναλάβει και επίσημα το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ο Θοδωρής Γκόνης. Στη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης αποφασίστηκε να διεκδικηθεί το απεντομωτήριο. Θα γίνει επίσκεψη στον ΟΛΚ, συζήτηση του θέματος με τον Αδάμ Κοσμίδη. Το απόγευμα λειτουργεί στην πλατεία καπνεργάτη το «Ραφτάδικο του βασιλιά» ενόψει των θεατρικών παραστάσεων στο «Αντιγόνη Βαλάκου». Αγιασμό για την νέα περίοδο εκδηλώσεων πραγματοποιεί το απόγευμα το Λύκειο των Ελληνίδων. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα δοκιμαστική λειτουργία των σειρήνων.

 

Ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος από το Αγρίνιο σφυρίζει το αυριανό ματς του ΑΟΚ με την Παναχαϊκή. Η ομάδα του Αλέξη Κούγια είναι σε κρίση αφού απολύθηκε ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας ενώ έφυγε ο επιθετικός Ηλίας Σολάκης. Πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι θα αρχίσει κανονικά το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α1 στο μπάσκετ. Για το θέμα συνεδριάζει σήμερα η διοίκηση της Ομοσπονδίας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης