• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Ποιος θα ενισχύσει οικονομικά το ΕΚΑΒ Καβάλας;

 Ποιος θα ενισχύσει οικονομικά το ΕΚΑΒ Καβάλας;

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση βρισκεται το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, σε όλη την Ελλάδα, το γνωστό μας ΕΚΑΒ. Το κράτος δεν το επιχορηγεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κανονικές προμήθειες απαραίτητων υλικών, ενώ υπάρχουν προβλήματα όταν διαπιστώνονται βλάβες στα ασθενοφόρα καθώς τα συνεργεία δεν τα επιδιορθώνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας, για παράδειγμα, θερμοπαρακαλά τους τεχνίτες για να φτιάχνουν τις βλάβες στα ασθενοφόρα, καθώς σε αυτούς οφείλονται μεγάλα χρηματικά ποσά 10.000 και πλέον ευρώ. Αυτά τα παρακαλετά αποδίδουν αποτέλεσμα, όπως φαίνεται, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμη.

Υπάρχει επίσης έλλειψη υλικών που είναι απαραίτητα για την καθαριότητα των ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στην Καβάλα, πολλές φορές να χρησιμοποιούν υλικά τα οποία έχουνε πληρώσει οι ίδιοι. Κι αν κάποιος νομίζει ότι αυτό είναι το πρόβλημα μόνο του ΕΚΑΒ Καβάλας, πρέπει να γνωρίζει ότι κάνει μεγάλο λάθος. Σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχει ΕΚΑΒ, η κατάσταση είναι ίδια. Γι΄ αυτό και ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας απηύθυνε επιστολή σε δραματικό τόνο στον υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά και στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Μάριο Σαλμά.

Το έγγραφο αναφέρει συγκεκριμένα, ότι: «Επειδή δεν τηρήθηκαν υποσχέσεις χρηματοδότησης του ΕΚΑΒ κατά το πρόσφατο παρελθόν, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας δε μπορεί να εξοφλήσει τους προμηθευτές του, όσον αφορά καύσιμα, ανταλλακτικά, υγειονομικό υλικό, επισκευές ασθενοφόρων, μηχανημάτων κ.λ.π. Έτσι οι προμηθευτές αρνούνται να προμηθεύσουν στο ΕΚΑΒ είδη που εμπορεύονται, εάν προηγουμένως δεν πληρωθούν χρήματα για τα οποία είναι εκτεθειμένοι. Υπάρχουν μάλιστα – γράφει στην επιστολή του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΑΒ – προμηθευτές που αρνούνται εντελώς τη συνεργασία με αυτό, εάν δεν πληρωθούν άμεσα με την προμήθεια των υλικών. Πρόβλημα εμφανίζεται να υπάρχει και με την καταβολή δεδουλευμένων – εκτός έδρας των υπαλλήλων – οι οποίοι έχουνε να πληρωθούν αυτά τα χρήματα από το Νοέμβριο του 2011».

 

Διαβάστε επίσης