• 19 Μαΐου 2024,

Από το γυμνάσιο της Νέας Καρβάλης στο κοινωνικό παντοπωλείο

 Από το γυμνάσιο της Νέας Καρβάλης στο κοινωνικό παντοπωλείο

Μαθητές από το γυμνάσιο της Νέας Καρβάλης μαζί με το διευθυντή του σχολείου κι εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, βρέθηκαν χθες το πρωί στο κοινωνικό παντοπωλείο. Ο κήπος που έχουν στο σχολείο τους, τους τελευταίους μήνες ήταν αφορμή να έχουνε στα χέρια τους αγροτικά προϊόντα, τα οποία τα πρόσφεραν όλα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας, ώστε αυτά – λάχανα, μαρούλια κ.λ.π. – να διατεθούν σήμερα κιόλας στους δικαιούχους του καταστήματος.

Για την πρωτοβουλία μίλησε στην εφημερίδα μας ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Σταυρίδης, που είπε τα εξής:

 

«Ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολείου έτους. Είχαμε πει σε όλους τους διευθυντές, όπου υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος χώρος να δημιουργήσουνε έναν μικρό λαχανόκηπο, με τον οποίο μπορούν ν΄ ασχοληθούνε τα παιδιά. Υπήρχε η θέληση από τα παιδιά της Νέας Καρβάλης, από τους μαθητές του γυμνασίου κι από τις κυρίες που είναι στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Ξεκινήσαμε το Σεπτέμβριο κι απ΄ ότι βλέπω πάει καλά. Η πρώτη σοδιά ήρθε. Θα τη διαθέσει το κοινωνικό παντοπωλείο την Τετάρτη στους δικαιούχους… και νομίζω πως συνεχίζουμε τώρα για τα καλοκαιρινά προϊόντα».

ΕΡ: Τι προϊόντα είναι;

ΑΠ: «Αυτή τη στιγμή τα προϊόντα είναι τα λάχανα, τα σπανάκια, τα μαρούλια, της εποχής».

ΕΡ: Σε τι ποσότητες;

ΑΠ: «Αυτή τη στιγμή σε μικρή… αλλά πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα πάμε πολύ καλύτερα».

ΕΡ: Υπάρχουν άλλα σχολεία που μιμούνται αυτή την πρωτοβουλία;

ΑΠ: «Απ΄ ότι γνωρίζω, μέχρι στιγμής είναι το 6ο γυμνάσιο, το οποίο μου ζήτησε να πάμε κάποιο χώμα εκεί και να διαμορφώσουμε κάποιο χώρο ώστε ν΄ αρχίσουν κι εκεί αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές. Πιστεύω ότι αυτή η δραστηριότητα θα επεκταθεί μελλοντικά. Δυστυχώς λόγω τσιμεντοποίησης δύσκολα θα βρούμε εύκαιρους χώρους. Θα προσπαθήσουμε όμως να κάνουμε κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Δε νομίζω πως θα σταματήσουμε».

 

Η Έλσα Ιωσηφίδου εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, δήλωσε τα ακόλουθα: «Αυτό το όμορφο και πρωτότυπο, ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία που πήρε ο διευθυντής του σχολείου μας, γιατί όντως υπήρχε χώρος στο προαύλιο, πίσω από το κτίσμα του σχολείου. Αρχικά ξεκίνησε για να βοηθήσουμε τις οικογένειες του χωριού, αλλά από τη στιγμή που καταλάβαμε ότι υπάρχει ανάγκη και στους συμπολίτες μας στην πόλη, αποφάσισαν τα παιδιά να φέρουμε την πρώτη παραγωγή κιόλας εδώ στην Καβάλα. Βέβαια να τα ευχαριστήσουμε γιατί αφιερώσανε πολύ χρόνο κι από τα μαθήματά τους κι από τα διαλείμματά τους. Να ευχαριστήσουμε τους γεωπόνους του χωριού μας, που μας δώσανε τα σπορικά, τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον κ. Μίγγο Τάκη, που έκαναν δωρεά κάποια δέντρα για την αυλή του σχολείου. Είναι μία πρωτοβουλία που αναλάβαμε εμείς σαν γονείς, γιατί θέλουμε να καλλιεργήσουμε την ιδέα της αλληλεγγύης, της αγάπης προς το συνάνθρωπο, στα παιδιά μας, που βλέπουμε ότι σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, είναι απαραίτητο».

 

 

Διαβάστε επίσης