• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Σε σεμινάριο η αντιδήμαρχος καθαριότητας «Επιβάλλονται προσεκτικά βήματα για την ανακύκλωση»

 Σε σεμινάριο η αντιδήμαρχος καθαριότητας «Επιβάλλονται προσεκτικά βήματα για την ανακύκλωση»

Στην Αθήνα βρέθηκε η αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής και πρασίνου του δήμου Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασά, όπου και παρακολούθησε σεμινάριο σχετικό με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Επρόκειτο για ένα δύσκολο μεν αλλά άκρως ενδιαφέρον και κατατοπιστικότατο σεμινάριο, το οποίο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης σε συνεργασία με πλήθος φορέων και χορηγών. Αρκετές νέες πληροφορίες άντλησε η αντιδήμαρχος από τη συμμετοχή της στο σεμινάριο, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι οι ΟΤΑ δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το θέμα της ανακύκλωσης.

Η κ. Πρασά έμαθε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες καθαρισμού του περιβάλλοντος και αποσυμφόρησης του ΧΥΤΑ αρκεί να δρομολογηθούν οι ορθές κινήσεις. Μπορεί ο δήμος Καβάλας να μην προχώρησε στον τομέα της ανακύκλωσης, κάτι που δεν είναι απαραιτήτως κακό, διότι κάποιοι άλλοι ΟΤΑ που προχώρησαν γρηγορότερα διέπραξαν σοβαρά λάθη, μέσω των οποίων οι σημερινές κατευθύνσεις αποδεικνύονται χρησιμότερες. Τα λάθη του παρελθόντος δηλαδή δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Εντός των επόμενων δέκα ημερών επίκειται η αλλαγή της νομοθεσίας για την ανακύκλωση οπότε αναμένονται οι νέες υπουργικές εντολές. Παράλληλα, επίκειται και η αλλαγή της διοικήσεως στη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. όπου θα μετέχει και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Κατά την άποψη της κ. Πρασά, με αργά και μεθοδικά βήματα θα προωθηθεί το θέμα της ανακύκλωσης και της αποσυμφόρησης του ΧΥΤΑ. Οι πολίτες εμφανίζουν αυξημένο βαθμό ετοιμότητας για την ανακύκλωση. Επιπλέον, ενημέρωση επρόκειτο να γίνει για το πολιτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. με την παραχώρηση των ανάλογων κάδων. Στο δήμο Καβάλας στάλθηκαν περίπου 140 κάδοι ενώ εκδηλώθηκαν περισσότερες από 200 αιτήσεις συμμετοχής.

Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία επιζητά πλέον την αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο δήμος Καβάλας παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 920 ολοκαίνουριους κάδους για την ανακύκλωση μπλε χρώματος. Προέρχονται από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε που επιπλέον θα παραχωρήσει στο δήμο Καβάλας άμεσα και τέσσερα εντελώς καινούρια απορριμματοφόρα. Θα προηγηθεί φυσικά η χωροθέτηση των νέων κάδων κατόπιν συνεργασίας της τεχνικής υπηρεσίας, διότι επιβάλλεται η δημιουργία των κατάλληλων εσοχών στα πεζοδρόμια.

Το 2015 φαίνεται ότι θα είναι για το δήμο Καβάλας η χρονιά έναρξης μιας ορθής διαδικασίας ανακύκλωσης. Πριν πάντως αρχίσει οτιδήποτε θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η αλλαγή της νομοθεσίας.

Διαβάστε επίσης